• Huvudsponsorer

Onsdag Ons 19 December Dec
Fredag Fre 21 December Dec
Onsdag Ons 26 December Dec
Torsdag Tor 27 December Dec
Fredag Fre 28 December Dec
Lördag Lör 29 December Dec
Söndag Sön 30 December Dec
Lördag Lör 5 Januari Jan
Torsdag Tor 10 Januari Jan
Fredag Fre 11 Januari Jan
Lördag Lör 12 Januari Jan
Söndag Sön 13 Januari Jan
Idag 17 Januari Jan
Fredag Fre 18 Januari Jan
Lördag Lör 19 Januari Jan
Söndag Sön 20 Januari Jan
Onsdag Ons 23 Januari Jan
Torsdag Tor 24 Januari Jan
Fredag Fre 25 Januari Jan
Lördag Lör 26 Januari Jan
Tisdag Tis 29 Januari Jan
Onsdag Ons 30 Januari Jan
Torsdag Tor 31 Januari Jan
Fredag Fre 1 Februari Feb
Lördag Lör 2 Februari Feb

VM:s bästa back till LHF/MSSK

28 juni 2016 10:00

Under tisdagen presenterade Luleå Hockey/MSSK i en direktsändning av #lhflive att man kontrakterat världens bästa back för de kommande två säsongerna. Det är Jenni Hiirikoski från Finland som har skrivit ett tvåårskontrakt med de regerande svenska mästarna från Norrbotten.


29-åriga Jenni Hiirikoski kommer närmast till Luleå Hockey/MSSK från ett flertal säsonger som lagkapten för finska JYP. Hiirikoski utsågs till VM:s bästa back 2009, 2012, 2013, 2015 samt 2016 och när det inte var något VM 2014 utsågs hon istället till OS bästa back i Sotji.

Fredrik Glader

– Första gången jag såg Jenni spela var på en landslagsturnering för tre säsonger sedan och direkt fastnade jag för hennes fantastiska skridskoåkning. Jag har sedan dess följt hennes utveckling och vi har haft en löpande kontakt där jag haft ambitionen att en dag få henne till oss. Så nu när det är klart känns det jättebra. Hon kommer kunna bidra enormt med sitt kunnande, sin erfarenhet och sina ambitioner. Förutom att vara bidragande på isen kommer hon även vara en fantastisk förebild för såväl unga flickor som sina nya lagkamrater.

Jenni Hiirikoski

– Jag ser redan fram emot att få spela för Luleå Hockey/MSSK. Man blev svenska mästare i våras och ambitionen är fortsatt hög. Däremot kommer säkert alla lag göra sitt bästa för att sätta käppar i hjulet, så det kommer bli väldigt tufft och roligt. Jag har haft diskussioner med Fredrik i snart tre år och nu kändes det som rätt tidpunkt att flytta till Sverige för att ta nästa steg i min karriär. Det känns som helt rätt organisation att göra det inom utifrån att allt finns här för att kunna utvecklas ytterligare.

Jenni Hiirikoski kommer spela med nummer 6 i Luleå Hockey/MSSK.