J20 till semifinal
Publicerad: 2018-03-24
Slutspel J20
Luleå Hockeys J20-lag vann dagens kvartsfinal hemma mot MODO med 3-1. Efter en riktigt bra insats i den avgörande kvartsfinalen är nu norrbottningarna klara för semifinal.

Luleå förde spelet den första halvan av den första perioden där man också skapade några hyfsade chanser att ta ledningen. Men inga mål föll och Modo lyfte sen upp sitt spel i slutet av perioden och skapade långa anfall, men inte heller gästerna lyckades spräcka målnollan i den första perioden.

Matchen exploderade sen i den andra perioden och innan ens två minuter var spelat av den så lyste resultattavlan 2-1 till hemmalaget. William Dageryd sköt in 1-0 på en retur, Christoffer Björk satte 2-0 i efterdyningarna från Lucas Jidenius friläge och Max Tjärnström reducerade till 2-1 på en tilltrasslad situation framför kassen. Fyra minuter senare fixade Gustav Willman Borvik 3-1, också det på en retur. Norrbottningarna var sen det hetare laget men precis som i den första perioden lyfte gästerna upp sitt spel i slutet av perioden och skapade tryck. Luleå försvarade sig dock bra och låg hela tiden i skottlinjen så det där riktigt heta chanserna fick aldrig Modo och 3-1 stod sig perioden ut.

Hemmalaget försvarade sig sen riktigt bra i den tredje perioden där man helt stängde ner sina motståndare. Perioden blev mållös och norrbottningarna är nu klara för semifinal.