• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 1 Februari Feb
Lördag Lör 3 Februari Feb
Torsdag Tor 8 Februari Feb
Lördag Lör 10 Februari Feb
Lördag Lör 24 Februari Feb
Tisdag Tis 27 Februari Feb
Torsdag Tor 1 Mars Mar
Lördag Lör 3 Mars Mar
Tisdag Tis 6 Mars Mar
Torsdag Tor 8 Mars Mar
Lördag Lör 10 Mars Mar
Måndag Mån 12 Mars Mar
Onsdag Ons 14 Mars Mar
Fredag Fre 16 Mars Mar
Lördag Lör 15 September Sep
Torsdag Tor 20 September Sep
Lördag Lör 22 September Sep
Torsdag Tor 27 September Sep
Lördag Lör 29 September Sep
Torsdag Tor 4 Oktober Okt
Lördag Lör 6 Oktober Okt
Torsdag Tor 11 Oktober Okt
Lördag Lör 13 Oktober Okt
Torsdag Tor 18 Oktober Okt
Lördag Lör 20 Oktober Okt
Torsdag Tor 25 Oktober Okt
Lördag Lör 27 Oktober Okt
Tisdag Tis 30 Oktober Okt

Vägen till Luleå Hockey - Patrick Cehlin

13 juli 2017 12:00
Herr

Senaste åren har varit både himmel och helvete, bra säsonger varvat med skador. Nu siktar Patrick Cehlin på att åter hitta formen som tog honom till VM för drygt ett år sedan.


Hockeykarriären både började och tog fart hemma i Stockholm för Patrick Cehlin, från pojkspel via juniorspel hela vägen till SHL tillbringades hemma i huvudstaden.
– Jag tror jag var fem eller sex år gammal när jag började spela ishockey. Jag hade redan börjat spela fotboll men min bästa kompis spelade ishockey så jag hakade på där. Jag började i Flemingsberg och spelade där tills det var dags att gå hockeygym hos Djurgården.
– Vi hade ett ganska bra gäng i Flemingsberg med bra tränare som var duktiga på att utveckla oss spelare. Jag hade bland annat Roger Dahlström och Jonas Ornby som jobbade hårt med de tekniska bitarna. Sen i Djurgårdens juniorlag så fick man lära sig mer av spelet och där hade jag Robert Ohlsson som lärde en alla grunder. Vi hade såklart många andra bra tränare genom ungdomsåren men de där tre har varit betydelsefulla.

Vid 21 års ålder, inför säsongen 2012/13, hade Cehlin redan tre säsonger i SHL med Djurgården i bagaget och nu bar det av till Nordamerika och spel i AHL med Milwaukee Admirals.
– Det var verkligen lärorika år. Man fick som tjugoåring flytta hemifrån till ett nytt land och en ny kultur. Det är en tuffare mentalitet där borta och man växer upp och mognar både på och utanför isen. Vi var många unga spelare som ville framåt och det var en rolig tid.

Den tredje säsongen i Nordamerika, 2015/15, grusades dock på grund av skador och allt som allt blev det blott fyra matcher i AHL samt nio matcher i ECHL. Flyttlasset bar av till Sverige och Rögle BK och en riktig succésäsong som toppades med en plats i Tre Kronors VM-trupp.
– Det började egentligen med att jag kom tillbaka efter skada och hade en väldigt bra sommar i Stockholm där jag tränade stenhårt och kom väl förberedd till Rögle. Sen spelade jag i en bra kedja och fick ett stort förtroende från tränarna och det flöt bara på.
– När man får stå vid sidan om så märker man hur mycket man saknar att vara med och spela och då lär man sig att uppskatta det på ett annat sätt. Man blir också förhoppningsvis lite starkare mentalt av skadorna.

Oturligt nog så blev den förra säsongen med Rögle åter skadefylld men inget ont som inte för något gott med sig och spelfrånvaron har gett inspiration inför kommande säsong.
– Man har ett jävla sug för att få spela matcher igen. Det finns inget bättre än att vara på isen med ett gäng av dina bästa vänner och fajtas tillsammans för att vinna matcher. Jag är väldigt sugen på att vi ska dra igång och gå på is i augusti.
– Bara den här grejen att få komma in i omklädningsrummet och vara glad och känna sig pigg och fräsch och få skratta lite är ovärderligt.

Nu står Patrick Cehlin inför utmaningen att på allvar etablera sig som en ledande spelare i SHL och förhoppningsvis ta det ännu längre.
– Jag har helt klart en målsättning att få chansen i Nordamerika igen och jag tror att personlig framgång hänger ihop med lagets framgång. Man vinner oftast för att laget spelar bra och då får också individerna chansen att glänsa.
– Det gäller att vi hittar en spelidé som vi klarar av att genomföra och som vi alla tror på. Jag vill vara en ledande spelare och gå i bräschen för Luleå Hockey att vinna matcher. Det är det som allt handlar om.