Publikrekord och tre poäng
Publicerad: 2018-11-16
SDHL
Luleå Hockey/MSSK vann kvällens hemmamatch mot AIK med 4-1. 6220 åskådare på plats i Coop Norrbotten Arena vilket är ett nytt rekord.

Norrbottningarna fick en drömstart i rekordmatchen och redan halvvägs in på den första perioden lös måltavlan 3-0. Emma Nordin sköt in 1-0 på en retur, Nordin gjorde sen också 2-0 efter ett vackert pass från Josefine Hoegh Persson. Och Jenni Hiirikoski pangade sen in 3-0 i numerärt överläge. AIK var inte helt ofarliga i perioden och man skapade några hyfsade målchanser, men då stod Sara Grahn i hemmakassen stabilt mellan stolparna.

Gästerna lyfte upp sitt spel rejält i den andra perioden som blev spelmässigt jämn. Och två bra målvakter såg ut att se till att mittronden blev mållös, men i periodens sista sekund lyckades Line Bialik Öien bryta sig in framför kassen och skjuta in 3-1 i nättaket och det var lite nerv i matchen inför tredje.

06:37 in på den tredje perioden utökade hemmalaget sin ledning, direkt efter vunnen tekning av Christa Alanko skickade Linn Peterson in 4-1. Luleå Hockey/MSSK försvarade sen sin ledning på bästa sätt och det blev en betryggande seger.