• Huvudsponsorer

Lördag Lör 16 Mars Mar
Söndag Sön 17 Mars Mar
Onsdag Ons 20 Mars Mar
Torsdag Tor 21 Mars Mar
Fredag Fre 22 Mars Mar
Söndag Sön 24 Mars Mar
Tisdag Tis 26 Mars Mar
Torsdag Tor 28 Mars Mar
Lördag Lör 30 Mars Mar
Söndag Sön 7 April Apr
Tisdag Tis 9 April Apr
Torsdag Tor 11 April Apr
Lördag Lör 13 April Apr
Måndag Mån 15 April Apr

Luleå Hockey tog revansch på Frölunda

18 oktober 2018 21:50
SHL

Luleå Hockey tog revansch på Frölunda för förra veckans förlust och det med råge. Norrbottningarna storspelade under torsdagens i Göteborg och vann matchen med hela 5-1.


Den första perioden var med undantag för de första fem minuterna tämligen jämn med ett visst övertag till Luleå Hockey. Fyra minuter in i perioden lyckades hemmalaget Frölunda skapa sig ett friläge som också gav 1-0 till hemmalaget och det resultatet stod sig perioden ut. En period ändå med mersmak för norrbottningarna sett till insatsen.

I den andra perioden satte gästerna sedan hård press på hemmalaget vilket tvingade fram misstag vilket i sin tur gjorde att matchpendeln svängde mer och mer till Luleå Hockeys fördel. Den andra perioden blev också den bästa hittills på bortaplan för norrbottningarna som dessutom fick utdelning. Kvitteringen till 1-1 sköt Emil Larsson in redan efter 01:24 påpassligt passad från kedjekamraten Robin Kovács. Fem minuter senare dribblade sig Petter Emanuelsson rakt genom Frölundaförsvaret och skickade in en backhand till 1-2 och fyra minuter från pausvilan bröt sig Karl Fabricius in köksvägen och tryckte in 1-3.

När spiken sedan slogs in i kistan var den tredje perioden drygt två minuter gammal. Återigen var det parhästarna Kovács och Larsson som slog till igen men den här gången i ombytta roller, Larsson som framspelare och Kovács som målskytt. Resten av matchen bevakade norrbottningarna effektivt och man släppte knappt igenom några målchanser. I slutet av matchen plockade Frölunda ut målvakten i hopp om att få till en reducering men då gjorde istället Luleå Hockey 1-5 genom Johan Forsberg vilket också blev slutresultat.