Förlust hemma mot Linköping
Publicerad: 2020-01-19
J20
Luleå Hockeys J20-lag förlorade dagens hemmamatch mot Linköping med 4-2.

Precis som i gårdagens match mot HV71 fick norrbottningarna en tung start även i dagens match mot Linköping. Gästerna öppnade nämligen målskyttet när matchklockan stod på 01:53, David Åhlin stod för en individuell prestation då han med en läcker fint tog sig förbi sin back, kom fri och satte 0-1. Halvvägs in på perioden kom också 2-0 efter ett snabbt passningsspel i offensiv zon kunde Marcus Pedersen skjuta in pucken i nät. Det var annars en spelmässigt jämn period, men ett effektivt Linköping gick till pausvila med ledning 2-0.

Bortalaget fick en drömstart även i mittronden då Alexander Malinowski styrde in 0-3 01:20 in på perioden. Luleå krigade sen på bra och skapade några hyfsade chanser, men det ville sig helt enkelt inte. Istället utökade gästerna till 4-0 då Arvid Costmar utnyttjade ett friläge i numerärt överläge. Tillslut kunde ändå hemmalaget spräcka målnollan innan perioden var över, Simon Jellus pangade in ett direktskott i powerplay och tände ett litet hopp inför den tredje perioden.

Än mer hopp tändes halvvägs in på tredje perioden då Radek Muzik slog in 4-2 på en retur. Men gästerna försvarade sen sin ledning bra och kunde säkra hem tre poäng.