• Huvudsponsorer

Lagkaptener 2017/2018

30 juni 2017 11:00
Nyhet

Med truppen klar kan vi presentera vilka fyra spelare som kommer vara lagkaptener för Luleå Hockey i SHL säsongen 2017/2018.


Ny lagkapten och den tolfte i ordningen av ordinarie lagkaptener för Luleå Hockey sedan 1977 blir Niklas Olausson. Till sin hjälp som assisterande lagkaptener får han Johan Harju, Karl Fabricius och Brendan Mikkelson – vilka samtliga ingick bland föreningens kaptener förra säsongen.

Thomas ”Bulan” Berglund, tränare

– Niklas Olausson kommer passa bra i rollen som lagkapten för Luleå Hockey. Jag har haft honom som spelare i fyra säsonger och vet att han är verbal och inte kompromissar med som behöver göras för att alla skall vara till bäst nytta för lagets framgång. Och till sin hjälp får han en stark trio assisterande kaptener i form av Harju, Fabricius och Mikkelson.

– Tanken med att Harju lämnar över rollen som lagkapten till Olausson är att Johan som assisterande kapten kommer kunna fokusera än mer på sitt eget spel den kommande säsongen, vilket vi känner kommer vara bättre både för honom och för laget. Motsvarande gäller även Janne Sandström som kommer fortsätta vara en ledare i laget även utan en bokstav på tröjan.

Niklas Olausson, lagkapten

– Det känns verkligen hedrande när jag fick erbjudandet om att bli ny lagkapten för Luleå Hockey, en anrik förening inom svensk hockey som jag redan har spelat fem säsonger för.

– Det jag vill bidra med är glädje när det skall vara roligt och att vara pådrivande, ställa krav och pusha när det gäller de områden där vi kommit överens om hur vi skall spela och där det är viktigt att detta följs.

– Det känns jättebra att jag kommer ha många naturliga ledare i laget till nästa säsong såsom Harju, Fabbe, Mikkelson och Janne Sandström som alla vet vad som krävs och kommer vara goda föredömen under hela säsongen.