J20 kvitterade åttondelsfinalen mot Västerås
Publicerad: 2022-03-25
SM-slutspel J20
Luleå Hockeys J20-lag vann kvällens åttondelsfinal borta mot Västerås med 2-1.

Hemmalaget fick en drömstart på matchen då man öppnade målskyttet 02:47, Marcus Lindström snappade upp pucken bakom mål, han slog sen en bakom ryggen-passning till Alfred Aalto som befann sig framför kassen och sköt in 1-0. Det var sen en jämn period med mycket fart och kamp, få riktigt heta chanser skapades då bägge lagen försvarade sig väl. Men norrbottningarna hittade också nätet en gång i första perioden då Axl Johansson styrde in ett skott från Olle Skogfält 12:05.

Bägge lagen fick chansen i powerplay två gånger om i mittronden, men inget mål föll i den spelformen. När det var spel fem mot fem var gästerna det något mer hetare laget, det var fortsätt fartfyllt och kamprikt. Men Luleå skapade som sagt mer och vann också perioden med 0-1, Axl Johansson trampade fart på högerkanten, tog in pucken i offensiv zon och drog iväg ett vasst skott från ganska dålig vinkel där pucken satt perfekt vid bortre stolpen.

Norrbottningarna spelade sen riktigt bra defensivt i den tredje perioden där man inte tillät Västerås att skapa chanser. Först i slutsekunderna lyckades hemmalaget skapa tryck och ett par farligheter, men då klev Sebastian Andersson fram med några svettiga räddningar. Kvitterat i åttondelsfinalen och redan imorgon väntar den tredje avgörande matchen.