Förlust i kvartsfinal #1
Publicerad: 2018-03-21
Slutspel J20
Luleå Hockeys J20-lag förlorade eftermiddagens kvartsfinal borta mot MODO med 6-1. Hemmalaget avgjorde matchen i den tredje perioden där man visade prov på en enorm effektivitet.

Modo fick en drömstart på matchen och när matchklockan stod på 01:42 lyste resultattavlan 2-0 till hemmalaget som gjorde mål på sina två första skott. Resten av perioden blev sen jämn och mållös.

Första halvan av den andra perioden blev jämn, tillknäppt och mållös. Luleå tog sen kommandot i spelet och började skapa målchanser, 15:45 in på perioden kom också ett rättvist reduceringsmål. Marek Korencik fick fri yta högt uppe i slottet och pricksköt in 2-1, ett resultat som stod sig i en period där gästerna vann skottstatistiken med 3-14.

Drygt två minuter in på den tredje perioden utökade hemmalagets sin ledning till 3-1 då man kom i ett två mott ett-läge där Tim Wahlgren var sist på pucken. Modo var ruggigt effektiva i perioden och halvvägs in på den gjorde Maximiliam 4-1 på en snabb kontring. Örnsköldsviks-laget gjorde sen också två mål i numerärt överläge och slutresultatet skrevs till 6-1.

Nu måste norrbottningarna vinna två raka matcher på hemmaplan för att avancera till semifinal.