• Huvudsponsorer

Fredag Fre 25 Januari Jan
Lördag Lör 26 Januari Jan
Tisdag Tis 29 Januari Jan
Onsdag Ons 30 Januari Jan
Torsdag Tor 31 Januari Jan
Fredag Fre 1 Februari Feb
Lördag Lör 2 Februari Feb
Tisdag Tis 12 Februari Feb
Onsdag Ons 13 Februari Feb
Torsdag Tor 14 Februari Feb
Lördag Lör 16 Februari Feb
Idag 17 Februari Feb
Torsdag Tor 21 Februari Feb
Fredag Fre 22 Februari Feb
Lördag Lör 23 Februari Feb
Söndag Sön 24 Februari Feb
Tisdag Tis 26 Februari Feb
Torsdag Tor 28 Februari Feb
Lördag Lör 2 Mars Mar
Tisdag Tis 5 Mars Mar
Torsdag Tor 7 Mars Mar
Lördag Lör 9 Mars Mar
Tisdag Tis 12 Mars Mar
Torsdag Tor 14 Mars Mar

Kaptener genom tiderna: Håkan Karlsson

4 oktober 2017 10:08
Luleå Hockey 40 år

Med EM-guld i bagaget blev han föreningens förste men även yngste lagkapten genom tiderna - möt kapten Håkan Karlsson.


När den nybildade föreningen, som då hette Groko Hockey, samlades för att dra riktlinjerna inför debutsäsongen 1977/78 så valde tränare Lars-Åke Sivertsson ut en ung lagkapten.
– Jag fick frågan och jag har för mig att även lagledare Åke Wikman var med, minns Håkan Karlsson som blev föreningens första lagkapten.
– Man tar ju ofta en lagkapten som i alla fall står sig hyfsat och sen om man såg någon kontinuitet eller inte vet jag inte. Man lade fram det inför alla spelare ifall det var okej att Håkan blir kapten och jag fick deras medgivande.

När Håkan Karlsson blev utsedd till kapten var han blott 22 år gammal och är än idag den yngste spelare som blivit vald till kapten i Luleå Hockey men för den skull saknades inte meriterna. Säsongen 73/74 blev det spel i både Junior-VM och EM för både Karlsson samt lagkamraten och målvakten Mats ”Blomman” Blomqvist där laget vann EM-guld på våren.
– Vi hade ju väldigt många unga spelare i laget och vi var snarare i majoritet så det är väl inte så konstigt att det blev en ung spelare som valdes till kapten. Vi hade många ledartyper i laget, nämner Karlsson.

Och med spelare som Torbjörn Köhler, Rolf Karlsson, Tomas Bäckström för att nämna några få med bland annat Jens Hellgren, Lars Modig, Robert Nordmark och Johan Strömwall knackandes på dörren hade dåtidens Luleå Hockey en stabil stomme att stå på. Håkan Karlsson minns tillbaka till en speciell anda som växte fram under de första åren.
– Jag har funderat mycket på var den där andan kom ifrån och jag tyckte att den kom redan när vi var juniorer. Då hade vi ju två lag, i stan, IFK och LSK och jag tillhörde ju IFK och vi började utmana på juniorsidan och då fanns det som ingen respekt för nån, vi skulle bara uppåt. Sen när lagen slogs ihop och vi fyllde på med bra spelare från LSK så fortsatte det bara. Vi började vinna derbyna mot Boden och sen när vi tog AIF i Kiruna så var vi till slut bäst här uppe.
– Jag tror att en stor orsak till det där är när Delfinen stod klar 1970 och stan hade en egen ishall. Det blev ett lyft för hockeyn i Luleå.

Den 12 oktober är det jubileumsmatch i Coop Norrbotten Arena för att fira att Luleå Hockey den här säsongen fyllt 40 år - då kommer bland annat föreningens lagkaptener genom tiderna att hyllas före matchen.