• Huvudsponsorer

Klart med ny assisterande tränare

4 juli 2017 11:15
SDHL

Luleå Hockey/MSSK har gjort klart med en ny assisterande tränare och det är Malin Holmqvist som kommer till föreningen med 3 SM-guld i bagaget som ledare för Luleå Basket.


Malin Holmqvist kommer ursprungligen från Råneå och har en gedigen erfarenhet som tränare inom basketen där allt började i tvillingsystrarnas ungdomslag 1998 och sedan fortsatt till assisterande tränare för U15- och U16-landslaget samt Luleå Basket där hon varit med och vunnit 3 SM-guld. Under sju år var hon dessutom ledare för Luleå Stars.

Fredrik Glader

– Vi är otroligt glada över att vi fått möjligheten att knyta till oss Malin Holmqvist som en ny assisterande tränare. Hon kommer att få en nyckelroll hos oss där hon kommer att jobba med våra individer på ett sätt som hon varit framgångsrik med tidigare tillsammans med Luleå Basket.

– Och att hon kommer från basketen är inga problem alls för oss eftersom hennes ledaregenskaper passar ett vinnande lag oavsett idrott. Det absolut viktigaste är att vi får rätt person på rätt plats och det är vi övertygade om att vi får med Malin i LHF/MSSK.

Malin Holmqvist

– Jag är jättestolt och glad över att ha fått förtroendet att ta mig an denna utmaning och bli en del av laget och Luleå Hockey. De bitar som Glader tagit in mig för att jobba med i laget är precis det som jag saknat under mitt år borta från basketen, att hjälpa till och bygga ett lag och jobba med lagkänslan. Något som inte skiljer sig speciellt mycket mellan olika sporter, det handlar mest om en grupp människors väg mot ett gemensamt mål; tankar och känslor som underlättar, stärker och blir ett lags identitet.

– Jag kommer från en sporttokig familj så även hockeyn har varit en naturlig del av mitt liv. Dock har jag inte kunnat följa tjejernas framfart på plats utifrån att basketen tagit upp en så pass stor del av mitt liv. Men jag har hela tiden haft koll på hur det gått genom min hockeytokiga familj.

Se reprisen av #lhflive från den 4/7.