• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 1 Februari Feb
Lördag Lör 3 Februari Feb
Torsdag Tor 8 Februari Feb
Lördag Lör 10 Februari Feb
Lördag Lör 24 Februari Feb
Tisdag Tis 27 Februari Feb
Torsdag Tor 1 Mars Mar
Lördag Lör 3 Mars Mar
Tisdag Tis 6 Mars Mar
Torsdag Tor 8 Mars Mar
Lördag Lör 10 Mars Mar
Måndag Mån 12 Mars Mar
Onsdag Ons 14 Mars Mar
Fredag Fre 16 Mars Mar
Lördag Lör 15 September Sep
Torsdag Tor 20 September Sep
Lördag Lör 22 September Sep
Torsdag Tor 27 September Sep
Lördag Lör 29 September Sep
Torsdag Tor 4 Oktober Okt
Lördag Lör 6 Oktober Okt
Torsdag Tor 11 Oktober Okt
Lördag Lör 13 Oktober Okt
Torsdag Tor 18 Oktober Okt
Lördag Lör 20 Oktober Okt
Torsdag Tor 25 Oktober Okt
Lördag Lör 27 Oktober Okt
Tisdag Tis 30 Oktober Okt

Sagt från OS

26 februari 2018 17:25
Landslag

Kommentarer från våra svenska och finska stjärnor som deltog i OS i Sydkorea.


Johanna Fällman
– Hela OS-äventyret var magiskt, det är väldigt speciellt. Många har ju förklarat hur det är och det var ganska precis så. Men det går som inte riktigt att förstå om man inte varit där. Vi visste att det var ett getingbo i gruppen men vi klarade oss förbi det vilket såklart var ett av delmålen, men sen tog det stopp mot Finland i kvarten. Dem hade en extrem utdelning och var riktigt skickliga, vi tvingades att gå framåt och blev då sårbara bakåt.
– Det var kul att få göra lite annat också, jag var bland annat på skidstation då Charlotte Kalla tog medalj och det var betydligt mer underhållande än vad jag trodde att se det på plats. Där träffade jag även Margot Wallström, det var lite häftigt.

Emma Nordin
– Det var stort att få uppleva OS på plats tillsammans med laget och andra svenska idrottare. Rent hockeymässigt fanns det väl mer att hämta, vi gjorde det bra i början och tog oss genom gruppen. Nyckelmatchen var väl mot Schweiz som vi tyvärr förlorade och då fick vi möta Finland i kvarten som vi vet är ett riktigt bra lag. Sett till hela turneringen var det offensiven som var lite sådär, det hade vi kunnat göra bättre. Sen var det ganska svårt att ladda om till placeringsmatcherna.
– Vi var på skidstation ett par gånger och det var fantastiskt häftigt att se och en rolig upplevelse. Det gav även energi som man sen tog med sig ut på isen.

Rebecca Stenberg
– Vi kom till OS-byn bland de första lagen och fick känna på miljön och ta in det, det var stort och riktigt häftigt och kul att se och träffa andra svenska idrottare då vi bodde i samma hus. Det är klart att vi hade hoppas på att gå längre i turneringen, men det har varit jämna matcher mot många lag tidigare under säsongen så vi visste att det inte skulle bli någon enkel match. Vi hade en tuff grupp men vi lyckades ta oss till kvartsfinal vilket såklart var första målet. Väl där så tog det stopp mot Finland som var väldigt bra. Personligen är jag nöjd med min egen insats, fick även göra två mål vilket såklart var roligt. Jag tycker det har gått bra under säsongen att spela med Pernilla Winberg och Hanna Olsson så det var kul att vi fick förtroendet även i OS.
– Förutom hockeyn hann vi även med att se lite andra sporter vilket var kul. Jag såg bland annat sprintstafetten där Sverige tog silver där vi stod och hejade med kungen som vi också fick träffa sen. Jag hann även med att se lite curling.

Jenni Hiirikoski
– OS-upplevelsen var riktigt häftig, vi bodde i ett hus med andra finska idrottare så det var kul att träffa dem. Sen fick vi se lite hur man lever i Sydkorea vilket var väldigt intressant. Jag är jättestolt över lagets insats i turneringen, vi spelade jättebra och känslan i truppen var fantastisk. Stor del till att det har gått så bra är att vi är en oerhört tight och sammansvetsad grupp som jobbar hårt för varandra, stöttar och vill varandra väl. De nio sista sekunderna i bronsmatchen var väldigt långa, jag var på bänken efter en icing och då blir det ännu mer nervöst då man inte kan vara på isen och hjälpa till, men jag visste att vi skulle klara av det och det var en otrolig glädje när slutsignalen ljöd men också en enorm lättnad. Vi har ju haft som mål att ta OS- medalj så länge och jobbat så hårt för det och jag vet så mycket det betyder för alla i laget. Jag har många nära vänner i laget och det är så kul att få dela detta med dem, speciellt med Riikka Välilä som varit med så länge, Man ska aldrig säga aldrig med Riikka men förmodligen var det hennes sista OS, jag tejpade hennes nummer (13) på ryggen före matchen och visade sen henne efter och sa att hon var med mig under hela matchen, hon blev jätteglad.
– Vi hann inte med att titta så mycket på andra idrotter eftersom vi var i vår bubbla, men vi såg en hel del på TV i OS-by. Och jag var faktiskt hemma i Finland hos mamma och pappa och såg när Iivo Niskanen tog guld, det var ett speciellt ögonblick för mig att få dela det med mina föräldrar som jag har mycket att tacka. Jag vill även passa på att tacka Luleå Hockey där jag på bästa sätt har kunnat förbereda mig inför OS.

Hiirikoski som också blev utsedd till OS bäste back.
– Jag fick spela mycket och det flöt på bra, jag njöt så mycket jag bara kunde. Det är självklart lite galet och väldigt hedrande att få en sån utmärkelse, men det är ett kvitto på att jag spelar med bra spelare och i ett bra lag.

Ronja Savolainen
– OS-upplevelsen var fantastisk! Lagetsinsats var på topp, jag visste att vi skulle ta medalj med detta lag då vi har spelat ihop länge och njuter av varje sekund tillsammans. Känslan var otrolig när bronset säkrades, jag har aldrig varit så glad och grät nästan ihjäl mig. Jag fattar inte riktigt än att jag har vunnit en OS-medalj, det är sjukt. Personligen gick det också bra, bästa matcherna var mot USA och Kanada där man verkligen fick jobba hårt.

Michelle Karvinen
– Jag har ju haft äran av att vara på OS tidigare och även fast det är ganska likt så är varje OS helt unikt på sitt sätt och det är alltid en häftig upplevelse. Vi spelade jättebra hela turneringen, det är klart att vi hade hoppats på att nå en final. Men vi är jätteglada och stolta över att kunna ta hem bronset. Jag var ju på isen i slutet på bronsmatchen och hade fullt fokus på att försvara ledningen, så det tog faktiskt flera sekunder efter slutsignalen innan jag förstod att vi faktiskt hade vunnit. Det var en enorm glädje och det kändes overkligt. Det börjar sjunka in mer och mer att man faktiskt har en bronspeng runt halsen.

Noora Tulus
– OS upplevelsen var fantastisk, det var så häftigt att se och träffa andra idrottare och se hur dem gör. En erfarenhet jag alltid kommer att ha med mig. Lagets insats var riktigt bra, vi var grymt starka och beredda på att göra allt för varandra. Känslan när vi vann bronset var helt otrolig, jag var så glad att vi nått vårt mål att ta en medalj i OS och jag kan än inte riktigt förstå det. Samtidigt var jag lite ledsen då jag visste att resan med detta fantastiska lag var över. Personligen gick det bra, jag växte in i turneringen och gjorde allt jag kunde för att hjälpa laget.