• Huvudsponsorer

Femma av kontraktsförlängningar

1 maj 2019 14:00
Nyhet

Luleå Hockey/MSSK fortsätter på den inslagna vägen med att jobba med kontinuitet när det gäller lagbygget inför framtiden – vilket dagens nyhet med fem kontraktsförlängningar vittnar om.


Sportchef Fredrik Glader har förlängt avtalen med Ida Boman och Petra Nieminen för de kommande två säsongerna och med Christa Alanko, Nathalie Ferno och Chiho Osawa för den kommande säsongen.

Kommentarer från Fredrik Glader

– Från föreningens sida ser vi möjligheten att få jobba med kontinuitet med våra spelare som ett kvitto på att vi gör mycket rätt i vårt arbete för att ge tjejerna möjlighet till sportslig utveckling. Alla de fem spelare som presenteras här har viktiga roller i vårt lag och kommer kunna bli än bättre redan till den kommande säsongen.

– Ida Boman har varit med oss ända sedan tiden i Munksund och har sedan dess vuxit fram som en av våra lagkaptener utifrån sina naturliga ledaregenskaper och förmågan att alltid göra sitt yttersta och sätta laget i första hand. Hade lite av en platå i sitt spel för två säsonger sedan men krigade igenom den och tog nästa steg i sin utveckling redan under den förra säsongen.

– Christa Alanko är en spelare som verkligen vet vad som krävs för att vinna. På sina 6 säsonger i SDHL har hon tagit 5 SM-guld. Hon är en bra rollspelare som bidrar med både sin skridskoåkning och beslutsamhet. Christa har en klar roll i vår grupp som hon har utvecklat över tid och fortsätter att bli bättre och bättre även i spelet med puck.

– Petra Nieminen är en av Europas framtida världsstjärnor, det borde vara klart för alla som följt oss under den gångna säsongen och som såg hockey-VM för några veckor sedan. Som vanligt när man flyttar hemifrån i sådan ung ålder är det mycket som behöver stämma både på och utanför isen. Hennes kurva har pekat uppåt under hela säsongen och under slutspelet var hon en av våra främsta offensiva spelare och det känns jättebra att hon vill fortsätta sin utveckling i Norrbotten.

–Nathalie Ferno fattade ett väldigt klokt beslut förra säsongen när hon gav sig själv tid och en ärlig chans att komma tillbaka efter några tuffa smällar. Det innebär att hon nu tränar på för fullt tillsammans med de andra spelarna. Hon var saknad under slutet av den förra säsongen utifrån den energi som hon ger till laget på både matcher och träningar genom att hon alltid tävlar och därmed utmanar både motståndare och lagkamrater.

– Chiho Osawa växte som spelare ju längre säsongen gick. Omställningen i kultur från Japan till Sverige måste ha varit mycket stor. En lagspelare som vi använde i alla våra formationer och även i division-1 för att sedan vara en viktig kugge under slutspelet. Hon är en smart och användbar spelare som har en förmåga att anpassa sig på ett sätt som få andra klarar av. Vi är övertygade om att hon kommer kunna ta ytterligare steg i sitt spel tillsammans med oss under 2019/2020.