• Huvudsponsorer

Lördag Lör 16 Mars Mar
Söndag Sön 17 Mars Mar
Onsdag Ons 20 Mars Mar
Torsdag Tor 21 Mars Mar
Fredag Fre 22 Mars Mar
Söndag Sön 24 Mars Mar
Tisdag Tis 26 Mars Mar
Torsdag Tor 28 Mars Mar
Lördag Lör 30 Mars Mar
Söndag Sön 7 April Apr
Tisdag Tis 9 April Apr
Torsdag Tor 11 April Apr
Lördag Lör 13 April Apr
Måndag Mån 15 April Apr

Gunler målskytt i hemmadebuten

20 oktober 2018 17:42
SHL

Noel Gunler stod för en riktig drömhemmadebut. 17-åringen visade vägen offensivt med ett mål och en assist då Luleå Hockey besegrade Malmö Redhawks 3-1.


Noel Gunler gjorde sin SHL-debut för Luleå Hockey borta mot Frölunda i torsdags och under lördagen var det så dags för hemmadebut för anfallaren som fyllde 17 för två veckor sedan. Och snacka om en drömhemmadebut. I den tredje matchminuten drog gästerna Malmö på sig en utvisning och norrbottningarnas tränartrojka slängde in den unge anfallaren i powerplay. Gunler tackade för förtroendet och skickade in 1-0 till hemmapublikens stora förtjusning, men det var inte slut där. Några minuter senare var det dags igen i spel fem mot fyra med nämnde Gunler inne på isen igen och då rasslade det i nätet igen. Den här gången med Jack Connolly som målskytt på en fin genomskärande passning från sjuttonåringen.

Spelmässigt så var också inledningen av den första perioden helt och hållet Luleå Hockeys men efter tio minuter fick Malmö till en psykologiskt viktigt kvittering, lite som en blixt från klar himmel, som gav gästerna näring. När skåningarna sen fick avsluta perioden i spel fem mot fyra så var det också upplagt för kvittering men istället var det Luleå Hockey som gjorde mål. Johan Harju och Johan Forsberg kom loss i ett läge två mot en där Harju valde att skjuta vilket var helt rätt beslut. 3-1 till Luleå Hockey alltså efter en period.

I den andra perioden var det mycket Malmö som tryckte på under långa perioder men norrbottningarna försvarade sig väl och visade upp en bra fokus och noggrannhet i det defensiva spelet. En nyckelhändelse i matchen kom halvvägs in i den andra perioden då gästerna, i spel fem mot fyra, hade ett skott i stolpen och en 3-2-reducering i det läget hade kunnat ge matchen en annan skepnad. Istället höll norrbottningarna 3-1 till både andra paus och faktiskt även matchen ut och sammanfattningsvis visade Luleå Hockey upp en bra offensiv skärpa i matchens inledning medan man försvarade sig väl under återstoden av tiden. En kombination som räckte till seger idag.