Lördag Lör 27 Mars Mar
Måndag Mån 29 Mars Mar
Söndag Sön 11 April Apr
Måndag Mån 12 April Apr
Onsdag Ons 14 April Apr
Torsdag Tor 15 April Apr
Lördag Lör 17 April Apr
Måndag Mån 19 April Apr
Tisdag Tis 20 April Apr
Lördag Lör 11 September Sep
Söndag Sön 12 September Sep
Idag 18 September Sep
Söndag Sön 19 September Sep
Onsdag Ons 22 September Sep
Lördag Lör 25 September Sep
Söndag Sön 26 September Sep
Torsdag Tor 30 September Sep
Lördag Lör 2 Oktober Okt
Söndag Sön 3 Oktober Okt
Torsdag Tor 7 Oktober Okt
Lördag Lör 9 Oktober Okt
Söndag Sön 10 Oktober Okt
Torsdag Tor 14 Oktober Okt

Gunler målskytt i hemmadebuten

20 oktober 2018 17:42
SHL

Noel Gunler stod för en riktig drömhemmadebut. 17-åringen visade vägen offensivt med ett mål och en assist då Luleå Hockey besegrade Malmö Redhawks 3-1.


Noel Gunler gjorde sin SHL-debut för Luleå Hockey borta mot Frölunda i torsdags och under lördagen var det så dags för hemmadebut för anfallaren som fyllde 17 för två veckor sedan. Och snacka om en drömhemmadebut. I den tredje matchminuten drog gästerna Malmö på sig en utvisning och norrbottningarnas tränartrojka slängde in den unge anfallaren i powerplay. Gunler tackade för förtroendet och skickade in 1-0 till hemmapublikens stora förtjusning, men det var inte slut där. Några minuter senare var det dags igen i spel fem mot fyra med nämnde Gunler inne på isen igen och då rasslade det i nätet igen. Den här gången med Jack Connolly som målskytt på en fin genomskärande passning från sjuttonåringen.

Spelmässigt så var också inledningen av den första perioden helt och hållet Luleå Hockeys men efter tio minuter fick Malmö till en psykologiskt viktigt kvittering, lite som en blixt från klar himmel, som gav gästerna näring. När skåningarna sen fick avsluta perioden i spel fem mot fyra så var det också upplagt för kvittering men istället var det Luleå Hockey som gjorde mål. Johan Harju och Johan Forsberg kom loss i ett läge två mot en där Harju valde att skjuta vilket var helt rätt beslut. 3-1 till Luleå Hockey alltså efter en period.

I den andra perioden var det mycket Malmö som tryckte på under långa perioder men norrbottningarna försvarade sig väl och visade upp en bra fokus och noggrannhet i det defensiva spelet. En nyckelhändelse i matchen kom halvvägs in i den andra perioden då gästerna, i spel fem mot fyra, hade ett skott i stolpen och en 3-2-reducering i det läget hade kunnat ge matchen en annan skepnad. Istället höll norrbottningarna 3-1 till både andra paus och faktiskt även matchen ut och sammanfattningsvis visade Luleå Hockey upp en bra offensiv skärpa i matchens inledning medan man försvarade sig väl under återstoden av tiden. En kombination som räckte till seger idag.