Gunler och Thyni Johansson om helgens matcher
Publicerad: 2018-01-14
J20 J18
Luleå Hockeys J20-lag tog i helgen fyra av sex poäng efter två straffsegrar medan J18-laget hade en tung bortaturné resultatmässigt.

J20-laget besegrade i lördags Brynäs med 2-1 efter straffar i en jämn och tät match.

– Vi började ganska dåligt men vi snackade ihop oss i paus och sen tycker jag vi spelade stabilt. Vi började spela mer rakare och fick längre anfall. Ludde var riktigt bra i kassen också, säger forwarden Noel Gunler.

Och i dagens match mot Djurgården blev det seger med 4-3 efter straffar trots att gästerna hade 1-3 i den tredje perioden.

– Det var lite som igår, vi började trögt men spelade sen upp oss och fick till långa anfall så de fick jobba på oss. Vi visade på bra moral då vi lyckades vända 1-3 i den sista perioden, alla är inställda på att vinna oavsett vad det står på tavlan vill vi vända matchen.

Gunler låg bakom vinsterna där han var felfri i straffarna och gjorde två straffmål mot Brynäs och ett mot Djurgården.

– Jag har tränat mycket på straffar och det är kul att jag får chansen, jag har två varianter som jag kör på som brukar fungera.

J18-laget började bortaturnén mot Arlanda där det blev en snöplig förlust med 6-4 efter ett sent mål av hemmalaget.

– Det var en riktig skitmatch från alla egentligen, vi räknade med att vi skulle vinna och underskattade motståndarna. Vi var inte riktigt redo när matchen startade och vi gjorde många misstag och blev hårt straffade för det, säger backen Albin Thyni Johansson

I lördags fick man inte igång målskyttet och det blev förlust mot Nacka med 3-0.

– Vi steppade upp oss och började matchen bra, men i slutet av andra gjorde dem två snabba mål och vi hade ett tungt underläge 2-0 inför tredje. Vi jagade på men dem försvarade sig bra.

Och idag kom en ny tung förlust då man föll mot Djurgården med 5-1.

– Vi steppade upp ytterligare och kontrollerade början av matchen, men då fick vi två utvisningar och de gjorde mål i fem mot tre. Vi kom sen in i matchen igen och lyckades kvittera men de återtog ledningen kort därefter och då tappade vi momentum. I andra perioden fick vi väldigt långa byten i egen zon och de straffade oss och gick ifrån målmässigt. Vi skapade chanser i stort sett hela matchen men vi fick inte in pucken.

LHF Kommunikation Andreas Joanson