• Huvudsponsorer

Blogg: Säsongsstarten!

25 oktober 2017 08:39
Blogg

Vi har nu kommit en bit in på säsongen, där mycket till en början känns fantastiskt bra. Nystarten baserad på identitet och utvecklingskraft har mottagits väl och det enda vi egentligen kunnat önska oss är några fler poäng i SHL – men det är vi på god väg med.


Nyligen genomförde vi ytterligare en aktivitet i vårt 40-årsfirande, en jubileumsmatch, där vi bjöd vi in samtliga lagkaptener i föreningens historia. Det blev en oförglömlig upplevelse som verkligen symboliserade vår stolta historia där vi ville hylla alla spelare som någon gång spelat i LHF-tröjan. Helgen efter det genomfördes ytterligare en viktig aktivitet, utdelningen av förtjänsttecken med efterföljande middag tillsammans med våra anställda och ideella krafter. Man imponeras stort av att vi nu har några som tjänstgjort för Luleå Hockey i mer än 40 år. Det inger verkligen stor respekt.

Sportsligt har säsongen startat på ett bra sätt. Vi är i toppen av SDHL med bäst poängsnitt efter en tredjedel av serien har spelats. Även våra juniorlag har startat mycket bra, där både J20 och J18 ligger i topp i sina respektive serier. Det ger oss verkligen framtidstro, då vår strategi för framtiden baseras på utvecklingskraft.

I SHL har vi startat spelmässigt på ett bra sätt, även om vi inledningsvis inte fick med oss poängen som vi önskat. Men de har nu börjat komma även dom och förhoppningsvis kommer de fortsätta att komma även framöver. Vi känner stort tålamod och lugn inom föreningen med lagets nystart och vet att det på sikt kommer bli mycket bra.

Det känns även bra att vi har gett så många spelare chansen via en anställning/kontrakt. Föreningen har aldrig tidigare haft så många anställda spelare som kommit från vår egen juniorverksamhet. Killar som får en mycket bra möjlighet att utvecklas inom vår organisation. Vissa gör det nu genom att matchas i andra föreningar – en tidigare framgångsrik väg att utvecklas för så många spelare. Dessutom bidrar det till våra andra föreningar i Norrbotten när vi genom detta kan vara med och stötta även dem, en del i vår ambition att ständigt utveckla vårt samarbete med kollegorna i länet.

Luleå Hockey har under de senaste åren intensifierat arbetet med att ta ett ännu större socialt ansvar i samhället. För att kunna ta nästa steg i detta arbete har vi precis lanserat ett helt nytt koncept. Socialt Ansvar i Norr Tillsammans (SANT) är huvudsakligen inriktat mot att ytterligare bidra till att positivt påverka attityder och beteenden bland våra ungdomar i länet. Och för att lyckas med detta planeras ett antal olika aktiviteter. En viktig del i detta är respekt mellan killar och tjejer. Ett viktigt område där vi både vill och kan göra skillnad.

Ha det gott och hoppas vi syns i Coop Norrbotten Arena på torsdag!