Mattias Guter klar för Luleå Hockey
Publicerad: 2018-10-29
Nyhet
Luleå Hockey har idag gjort klart med den offensivt inriktade forwarden Mattias Guter för resten av säsongen.

Mattias Guter kommer närmast från Timrå och har sedan säsongen 2014/2015 gjort 71 mål i SHL och kvalet till SHL på 213 spelade matcher. De tre senaste säsongerna har han varit en av Karlskronas främsta spelare och poängplockare i SHL.

Stefan Nilsson, GM
– Redan inför säsongen fanns Mattias Guter med i diskussionerna kring vårt lagbygge. Och när han nu blivit tillgänglig så känns det som ett bra tillskott för oss. Mattias har sina främsta egenskaper i offensiven med sin skridskoåkning och sitt målskytte och är en spelare som kan skapa möjligheter på egen hand.

Mattias Guter
– Det här skall bli kul och jag ser fram emot att få vara en del av ett hett norrlandsderby redan från start. Förhoppningsvis kommer jag kunna bidra med min fart och energi och sett över hela säsongen hoppas jag kunna hjälpa laget genom att pilla in några puckar.

– Under mina säsonger i SHL har Luleå Hockey alltid varit ett jobbigt lag att möta. Det är ett lag som åker mycket skridskor och som man haft i ansiktet hela tiden. Jag hoppas kunna koppla på där och vara en del av det laget.

Mattias Guter kommer spela i Luleå Hockey med nummer 44 på ryggen och är tänkt att debutera för sitt nya lag i lördagens bortamatch mot Skellefteå.

LHF Kommunikation Robert Hedlund