• Huvudsponsorer

Lördag Lör 26 September Sep
Söndag Sön 27 September Sep
Torsdag Tor 1 Oktober Okt
Lördag Lör 3 Oktober Okt
Söndag Sön 4 Oktober Okt
Torsdag Tor 8 Oktober Okt
Lördag Lör 10 Oktober Okt
Torsdag Tor 15 Oktober Okt
Lördag Lör 17 Oktober Okt
Söndag Sön 18 Oktober Okt
Torsdag Tor 22 Oktober Okt
Lördag Lör 24 Oktober Okt
Söndag Sön 25 Oktober Okt
Tisdag Tis 27 Oktober Okt
Torsdag Tor 29 Oktober Okt
Lördag Lör 31 Oktober Okt
Söndag Sön 1 November Nov
Tisdag Tis 10 November Nov
Torsdag Tor 12 November Nov
Fredag Fre 13 November Nov
Lördag Lör 14 November Nov
Onsdag Ons 18 November Nov

Luleå Hockey föll trots bra start

5 oktober 2019 20:30
SHL

Luleå Hockey lyckades inte förvalta vad som var en fin start i matchen hemma mot Djurgården under lördagskvällen. Istället tog gästerna kommandot i matchen i den andra perioden och vann till slut med 1-3.


Luleå Hockey gjorde en riktigt bra första period hemma mot Djurgården via ett snabbt, intensivt spel och en stor skillnad lagen emellan var att hemmalaget vann de flesta närkamperna. Skottövertaget blev också hela 17-9 till Norrbottningarna men 0-0 lyste på måltavlan.

I den andra perioden kändes det sen att hemmalaget inte var riktigt vakna och det straffade sig. Öppningsmålet till 0-1 kom i powerplay efter 02:44 och 47 sekunder senare kom också 0-2 – snacka om kalldusch. Luleå Hockey repade dock mod och fick kontakt genom Juhani Tyrväinen som sköt direkt på Robin Kovács passning, via målvakten, och in i mål till 1-2. En oturlig puck-out-utvisning gav sedan gästerna chansen på nytt i numerärt överläge och ett backskott senare hade Djurgården ryckt ifrån till en 1-3-ledning.

I början av den tredje perioden fick Luleå Hockey kontakt igen genom Robin Kovács – trodde alla – men målet dömdes bort efter videokoll för spelare i målgården. Och trots två chanser i powerplay och 14-4 i skott i den tredje perioden (totalt vann Luleå skotten med 41-24) så lyckades inte Norrbottningarna forcera igenom gästernas försvar. En kampfylld och underhållande match inför 5925 åskådare i Coop Norrbotten Arena slutade 1-3 och härnäst väntar match i CHL mot Belfast för Luleå Hockey.