• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 19 November Nov
Torsdag Tor 21 November Nov
Lördag Lör 23 November Nov
Söndag Sön 24 November Nov
Torsdag Tor 28 November Nov
Fredag Fre 29 November Nov
Lördag Lör 30 November Nov
Tisdag Tis 3 December Dec
Torsdag Tor 5 December Dec
Fredag Fre 6 December Dec
Lördag Lör 7 December Dec
Tisdag Tis 10 December Dec
Tisdag Tis 17 December Dec
Torsdag Tor 19 December Dec
Fredag Fre 20 December Dec
Lördag Lör 21 December Dec
Torsdag Tor 26 December Dec
Lördag Lör 28 December Dec
Måndag Mån 30 December Dec
Fredag Fre 3 Januari Jan
Lördag Lör 4 Januari Jan
Onsdag Ons 8 Januari Jan
Torsdag Tor 9 Januari Jan
Fredag Fre 10 Januari Jan

Luleå Hockey föll trots bra start

5 oktober 2019 20:30
SHL

Luleå Hockey lyckades inte förvalta vad som var en fin start i matchen hemma mot Djurgården under lördagskvällen. Istället tog gästerna kommandot i matchen i den andra perioden och vann till slut med 1-3.


Luleå Hockey gjorde en riktigt bra första period hemma mot Djurgården via ett snabbt, intensivt spel och en stor skillnad lagen emellan var att hemmalaget vann de flesta närkamperna. Skottövertaget blev också hela 17-9 till Norrbottningarna men 0-0 lyste på måltavlan.

I den andra perioden kändes det sen att hemmalaget inte var riktigt vakna och det straffade sig. Öppningsmålet till 0-1 kom i powerplay efter 02:44 och 47 sekunder senare kom också 0-2 – snacka om kalldusch. Luleå Hockey repade dock mod och fick kontakt genom Juhani Tyrväinen som sköt direkt på Robin Kovács passning, via målvakten, och in i mål till 1-2. En oturlig puck-out-utvisning gav sedan gästerna chansen på nytt i numerärt överläge och ett backskott senare hade Djurgården ryckt ifrån till en 1-3-ledning.

I början av den tredje perioden fick Luleå Hockey kontakt igen genom Robin Kovács – trodde alla – men målet dömdes bort efter videokoll för spelare i målgården. Och trots två chanser i powerplay och 14-4 i skott i den tredje perioden (totalt vann Luleå skotten med 41-24) så lyckades inte Norrbottningarna forcera igenom gästernas försvar. En kampfylld och underhållande match inför 5925 åskådare i Coop Norrbotten Arena slutade 1-3 och härnäst väntar match i CHL mot Belfast för Luleå Hockey.