Luleå Hockey vände mot Färjestad
Publicerad: 2021-02-16
SHL
Luleå Hockey hade uppförsbacke och 0-2 hemma mot Färjestad under tisdagskvällen. Två mål av Linus Klasen tog dock matchen till förlängning och där avgjorde Radek Muzik till Norrbottningarnas fördel.

Luleå Hockey fick en helt okej start spelmässigt på matchen, den första efter säsongens sista landslagsuppehåll, då Färjestad gästade. Men efter åtta minuter spräckte gästerna målnollan på ett aningen snöpligt sett då pucken studsade över Jesper Wallstedt i Luleåmålet för att landa i målgården där en Färjestadsklubba hann först. Annars var den första perioden tämligen jämn vilket också skottstatistiken, 12-11 till Luleå Hockey, vittnar om.

I inledningen av den andra perioden hade Luleå Hockey flera bud på kvittering. Först via Filip Hållander som hade ett skott i kryssribban och sedan via ett powerplay där man lyckades parkera i Färjestads zon hela numerära överläget igenom. Detta dock utan utdelning och istället åkte man på en rejäl kalldusch då Färjestad gjorde 0-2 direkt man blev fulltalig. Hoppets låga tändes i alla fall för Luleå Hockey i periodens slutminut då Linus Klasen dundrade in reduceringen från favoritpositionen vid den högra tekningscirkeln i spel fem mot fyra.

När den tredje perioden kom igång så lät inte kvitteringen vänta på sig utan 2-2 kom redan efter 01:23 och på nytt var det Linus Klasen som slog till. Norrbottningarna dominerade sedan spelbilden resten av matchen och vann skotten med hela 13-5 men 2-2 stod sig efter sextio spelade minuter. Istället avgjordes det hela i förlängning via en individuell prestation av Radek Muzik som vända bort sin försvarare och sköt in segermålet.