Rubin höll nollan när Luleå Hockey vann igen
Publicerad: 2019-03-02
SHL
Luleå Hockey vann eftermiddagens bortamatch mot Timrå med 2-0. Det var norrbottningarnas tionde raka bortaseger.

Norrbottningarna fick en bra start och när matchklockan stod på 03:18 hittade Karl Fabricius en Fristående Niklas Olausson framför kassen som sprätte in 0-1 med sitt 15:e mål för säsongen. Kort därefter räddade Niklas Rubin ett friläge. Sen var det en ganska jämn och tät period och 0-1 stod sig efter 20 minuter.

Det blev en väldigt tillknäppt mittrond där det skapades få målchanser. Det tog drygt sju minuter innan gästerna sköt sitt första skott i perioden och då blev det också mål, i powerplay sköt Daniel Sondell in 0-2 via stolpen. Det var sen norrbottningarna som höll i taktpinnen och kontrollerade spelet.

Luleå försvarade sen sin ledning riktigt bra i den tredje perioden. Timrå skapade visserligen tryck de sista minuterna men då stod Niklas Rubin stabilt mellan stolparna och lyckades hålla sin första nolla i SHL. Tre sköna poäng och tionde raka bortasegern.