J20 besegrade serieledarna
Publicerad: 2019-10-18
J20
Luleå Hockeys J20-lag vann kvällens hemmamatch mot Leksand med 3-2. Andreas Nilsson satte det avgörande målet halvvägs in på den tredje perioden.

Det blev en fartfylld, jämn och ganska chansfattig förstaperiod. Ett mål föll dock då Wille Bärehag slog in 0-1 på en retur fyra minuter in på matchen.

Det var jämt och tätt även i början av mittronden, åtta minuten in på den kvitterade norrbottningarna. Även det målet slogs in på en retur, William Hedlund stod rätt och det var 1-1. Två minuter senare kom också ett ledningsmål för hemmalaget då Radek Muzik pricksköt in 2-1 i numerärt överläge. Men gästerna svarade snabbt då dem fick chansen i powerplay kort därefter där Alexander Lundqvist hittade nätet från blå bakom en skymd Jesper Wallstedt i Luleå-kassen.

Även den tredje perioden blev jämnt och tät, det var en match där bägge lagen spelade stabilt defensivt och gjorde det svårt att komma till målchanser. Halvvägs in på perioden snappade Andreas Nilsson upp en lös puck i slottet och sköt sen in 3-2 för Luleå. Hemmalaget höll sen tätt och klarade i slutet av matchen av ett sex mot fyra-läge för gästerna och kunde kamma hem tre sköna poäng.