Tredje raka för Luleå Hockey
Publicerad: 2014-12-30

Luleå Hockey tog sin tredje seger i rad och det genom en ny kämpaseger. Ett hårt slitande hemmalag vann till slut med 3-1.

Luleå Hockey fick en riktigt bra start på matchen. Norrbottningarna tog tag i taktpinnen och var det spelförande laget till en början. Ledningsmålet var också signerat hemmalaget då Emil Sylvegård kunde tämligen omaskerad rakt framför Djurgårdsmålet raka in pucken i mål efter en bra passning från Chris Abbott positionerad bakom målet. Efter halva perioden tog dock gästerna över spelet allt mer och mer och kvitteringen kom också drygt sex minuter från pausvilan efter en fin individuell prestation från anfallaren Marcus Sörensen.

I den andra perioden fick Luleå Hockey chansen i powerplay tre gånger och i kraft av det vann man också skottstatistiken med hela 17-2 men norrbottningarna hade i samma veva svårt att vaska fram de riktigt högkalibriga chanserna. Viktiga 2-1 kom dock i den sista minute - i just spel fem mot fyra - genom Johan Forsberg som sköt direkt och fick en riktig kalasträff på Kristian Näkyväs passning.

Med 2-1 inför den tredje var matchen förstås helt öppen och slutperioden blev en kamp. Djurgården tog tag i spelet och var i förarsätet den första halvan