Luleå Hockey segrare i SHL-omstarten
Publicerad: 2017-11-14
SHL
Luleå Hockey avslutade landslagsuppehållet precis som man inledde den - med tre poäng. Detta efter att man hemmabesegrat Färjestad BK med 4-1 under torsdagskvällen.

Luleå Hockey avslutade med att vinna fyra av fem matcher före landslagsuppehållet och när SHL drog igång igen så såg norrbottningarna ut att ha konserverat formen. I alla fall om man ser till resultatet för under torsdagskvällen inkasserade man nämligen tre poäng genom att hemmabesegra Färjestad BK.

Luleå Hockey öppnade den första perioden genom att göra 1-0 redan efter 01:50 då Andreas Falk visade fin speluppfattning genom att frispela Emil Larsson med en lång passning mot mittlinjen och ensam med målvakten gjorde Larsson inget misstag. Norrbottningarna återupprepade sedan prestationen - ett tidigt mål - i den andra perioden genom Niklas Olausson i samarbete med Robin Kovács i ett anfall två mot en. Gästerna fick dock kontakt 48 sekunder från den andra pausvilan genom en powerplayreducering till 2-1 och matchen var helt öppen inför den avslutande perioden.

Väl där så avgjorde Luleå Hockey och Johan Harju matchen efter elva minuter, i spel fem mot fyra. Harju dök upp på rätt ställe vid rätt tid och lyfte in pucken efter att det varit huggsexa framför Färjestadsmålet. Ett mål som vi sett många gånger tidigare från Övertorneåsonen.

När Färjestad sedan jagade reducering som bäst så punkterades matchen definitivt genom Andreas Falk lyfte in pucken i det tomma målet i matchens slutminut vilket innebar 4-1, slutresultat samt Falks andra poäng för kvällen.