Lördag Lör 11 December Dec
Söndag Sön 12 December Dec
Söndag Sön 26 December Dec
Måndag Mån 27 December Dec
Tisdag Tis 28 December Dec
Torsdag Tor 30 December Dec
Torsdag Tor 6 Januari Jan
Lördag Lör 8 Januari Jan
Torsdag Tor 13 Januari Jan
Lördag Lör 15 Januari Jan
Söndag Sön 16 Januari Jan
Idag 18 Januari Jan
Onsdag Ons 19 Januari Jan
Torsdag Tor 20 Januari Jan
Lördag Lör 22 Januari Jan
Tisdag Tis 25 Januari Jan
Lördag Lör 29 Januari Jan
Torsdag Tor 3 Februari Feb
Lördag Lör 5 Februari Feb
Måndag Mån 7 Februari Feb
Lördag Lör 19 Februari Feb
Tisdag Tis 22 Februari Feb
Torsdag Tor 24 Februari Feb
Lördag Lör 26 Februari Feb
Söndag Sön 27 Februari Feb

Stark insats i Karlstad gav tre sköna poäng

19 oktober 2019 17:41
SHL

Luleå Hockey vann eftermiddagens bortamatch mot Färjestad med 3-2. Alla fem målen gjordes i en händelserik och underhållande andraperiod.


Norrbottningarna öppnade matchen starkt där man satte hård press på Färjestads backar vilket gav resultat. Luleå fortsatte trumma på och var det spelförande laget under hela den första perioden, men skärpan i avsluten fattades och perioden blev mållös.

Gästerna fick istället utdelning i början av mittronden och det med ett efterlängtat powerplay-mål där Nils Lundkvist slog in 0-1 på en retur. Det var sen fortsatt norrbottningarna som förde spelet, men hemmalaget ryckte upp sig en bit in på perioden och inte långt efter det kvitterade Carl Jakobsson på en tilltrasslad situation framför kassen. Men drygt två minuter senare återtog gästerna ledningen då Arttu Ilomäki hittade Isac Brännström på bortre stolpen som i sin tur hittade femte hålet på Färjestads-målvakten. Fyra minuter före pausvilan kvitterade Hemmalaget på nytt, Daniel Viksten bröt sig in framför kassen och hittade första krysset via Joel Lassinanttis klubba. Men bara 17 sekunder senare återtog Luleå ledningen, Jack Connolly hittade en fristående Austin Farley som skickade in 2-3. Norrbottningarna gick till pausvila med en rättvis ledning som dock hade kunnat vara större sett till spelet och målchanser.

Gästerna försvarade sen sin ledning riktigt bra i den tredje perioden. Det var Luleå Hockey som låg närmare att utöka sin ledning av vad Färjestad var att kvittera. Inga mål föll i sista 20 och det blev en skön och viktig trepoängare.