• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 22 Oktober Okt
Fredag Fre 25 Oktober Okt
Lördag Lör 26 Oktober Okt
Måndag Mån 28 Oktober Okt
Tisdag Tis 29 Oktober Okt
Torsdag Tor 31 Oktober Okt
Lördag Lör 2 November Nov
Tisdag Tis 12 November Nov
Torsdag Tor 14 November Nov
Fredag Fre 15 November Nov
Lördag Lör 16 November Nov
Tisdag Tis 19 November Nov
Idag 21 November Nov
Lördag Lör 23 November Nov
Söndag Sön 24 November Nov
Torsdag Tor 28 November Nov
Fredag Fre 29 November Nov
Lördag Lör 30 November Nov
Torsdag Tor 5 December Dec
Fredag Fre 6 December Dec
Lördag Lör 7 December Dec
Tisdag Tis 17 December Dec
Torsdag Tor 19 December Dec
Fredag Fre 20 December Dec
Lördag Lör 21 December Dec

Stark insats i Karlstad gav tre sköna poäng

19 oktober 2019 17:41
SHL

Luleå Hockey vann eftermiddagens bortamatch mot Färjestad med 3-2. Alla fem målen gjordes i en händelserik och underhållande andraperiod.


Norrbottningarna öppnade matchen starkt där man satte hård press på Färjestads backar vilket gav resultat. Luleå fortsatte trumma på och var det spelförande laget under hela den första perioden, men skärpan i avsluten fattades och perioden blev mållös.

Gästerna fick istället utdelning i början av mittronden och det med ett efterlängtat powerplay-mål där Nils Lundkvist slog in 0-1 på en retur. Det var sen fortsatt norrbottningarna som förde spelet, men hemmalaget ryckte upp sig en bit in på perioden och inte långt efter det kvitterade Carl Jakobsson på en tilltrasslad situation framför kassen. Men drygt två minuter senare återtog gästerna ledningen då Arttu Ilomäki hittade Isac Brännström på bortre stolpen som i sin tur hittade femte hålet på Färjestads-målvakten. Fyra minuter före pausvilan kvitterade Hemmalaget på nytt, Daniel Viksten bröt sig in framför kassen och hittade första krysset via Joel Lassinanttis klubba. Men bara 17 sekunder senare återtog Luleå ledningen, Jack Connolly hittade en fristående Austin Farley som skickade in 2-3. Norrbottningarna gick till pausvila med en rättvis ledning som dock hade kunnat vara större sett till spelet och målchanser.

Gästerna försvarade sen sin ledning riktigt bra i den tredje perioden. Det var Luleå Hockey som låg närmare att utöka sin ledning av vad Färjestad var att kvittera. Inga mål föll i sista 20 och det blev en skön och viktig trepoängare.