• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 1 Februari Feb
Lördag Lör 3 Februari Feb
Torsdag Tor 8 Februari Feb
Lördag Lör 10 Februari Feb
Lördag Lör 24 Februari Feb
Tisdag Tis 27 Februari Feb
Torsdag Tor 1 Mars Mar
Lördag Lör 3 Mars Mar
Tisdag Tis 6 Mars Mar
Torsdag Tor 8 Mars Mar
Lördag Lör 10 Mars Mar
Måndag Mån 12 Mars Mar
Onsdag Ons 14 Mars Mar
Fredag Fre 16 Mars Mar
Lördag Lör 15 September Sep
Torsdag Tor 20 September Sep
Lördag Lör 22 September Sep
Torsdag Tor 27 September Sep
Lördag Lör 29 September Sep
Torsdag Tor 4 Oktober Okt
Lördag Lör 6 Oktober Okt
Torsdag Tor 11 Oktober Okt
Lördag Lör 13 Oktober Okt
Torsdag Tor 18 Oktober Okt
Lördag Lör 20 Oktober Okt
Torsdag Tor 25 Oktober Okt
Lördag Lör 27 Oktober Okt
Tisdag Tis 30 Oktober Okt

Vägen till Luleå Hockey - Daniel Sondell

27 juli 2017 12:00
Herr

I ett ungdomligt Luleå Hockey behövs också rutin och det har Luleå Hockey hittat i Daniel Sondell. Med tio år i svensk hockey samt fyra år utomlands sållar sig backen till skaran veteranspelare hos norrbottningarna.


Daniel Sondell är en av de mer rutinerade nyförvärven i årets upplaga av Luleå Hockey och för backen som är född 1984 började karriären hemma i Umeå i början av 90-talet.
– Det var nog i samma veva som man började första klass som jag började med hockeyn. Jag hade många vänner som började och jag hakade på.
– Vi lade ner ganska mycket tid på skridskoteknik minns jag. Det var ingenting man tänkte på då men så här i efterhand inser man hur betydelsefullt det har varit.

Efter pojklagsspel i Björklöven drog flyttlasset till hockeygym i Örnsköldsvik med spel i Modo innan flyttlasset gick tillbaka till Björklöven för seniordebut 2003/04 och spel i Hockeyallsvenskan. De tio följande säsongerna betades av i både SHL och Allsvenskan i klubbar som Björklöven, Skellefteå, Modo, Rögle, Örebro samt finska SaiPa. Tre gånger har Daniel Sondell varit med om spela upp en klubb från Hockeyallsvenskan till SHL.
– Det är klart att dem säsongerna är speciella där den sista med Rögle är extra speciell. Vi började säsongen fantastiskt dåligt men blev bättre och bättre och i slutet kunde ingen stoppa oss.

Tio år kombinerat i Allsvenskan och SHL har såklart gett rutin i massor men också en insikt i nivån på den högsta serien i Sverige.
– Det är en ganska stor skillnad på Allsvenskan och SHL. Ofta brukar nykomlingarna får en bra start, så har det varit varje gång när jag varit med. Man lever i stunden och spelar framförallt bra på hemmaplan men sen när lunken kommer igång så tickar storlagen igång och det börjar bli tuffare, det blir tuffare att hantera förluster och det blir lätt hänt att man börjar ändra i saker.
– Den viktigaste lärdomen är nog att det man kommit överens om inför säsongen håller man kvar vid. Man får inte drabbas av panik om man börjar förlora matcher.

Inför säsongen 2014/15 lämnade så Daniel Sondell Skandinavien för första gången i karriären och flyttade till Schweiz och spel i EV Zug. Efter två framgångsrika år avslutades den tre år långa utlandssejouren i först schweiziska HC Lugano och sedan i österrikiska EC Salzburg.
– Det var två fantastiska år i Zug till att börja med men den tredje säsongen blev inte vad man hoppats på. Jag började bra med fyra poäng på de fyra första matcherna men blev skadad efter det. Vi åkte på fler skador så småningom och klubben fyllde på med ytterligare två importspelare så vi var sex stycken och man får bara spela med fyra importer i Schweiz.
– Man hade också i baktanken att grabben snart skulle börja skolan och då var man inställd på att leta sig till Sverige till hösten. På så sätt är det tråkigt att utlandsvistelsen fick ett sånt slut men jag tar med mig mina två år i Zug.

Nu har alltså flyttlasset vänt hem till Sverige för Daniel Sondell som tidigare betat av Skellefteå, Björklöven och Modo efter norrlandskusten. Nu är det så tags att bosätta sig högst upp, i Norrbotten och Luleå Hockey.
– Det ska bli jättekul att spela i SHL igen. Vi är skolade på ett annat sätt, hockeyn är väldigt taktiskt och tajt vilket har sin tjusning. Här är det viktigt att man sätter sina chanser och special teams är viktiga.

Med årets upplaga av Luleå Hockey som består av många unga och hungriga spelare faller ett visst ansvar på veteranspelarna i laget, Daniel Sondell är en av dem.
– Stress är något man ska ha på sig på den här nivån och det är inget som varit ett problem för mig. Jag ska spela mitt spel och hjälpa så gott jag kan.
– Det kommer slutligen bli väldigt roligt att följa de unga spelarna och se vilka som tar chansen i år. Det ser jag fram emot.