Klar seger i kvartsfinal #2
Publicerad: 2019-02-16
Slutspel dam
Luleå Hockey/MSSK vann eftermiddagens kvartsfinal borta mot AIK med 7-0. Efter en mållös förstaperiod kom gästerna igång med målskyttet ordentligt i de två andra.

Den första perioden blev ganska sönderryckt på grund av en hel del utvisningar. Bägge lagen fick två chanser i numerärt överläge, men lagen klarade av sina boxplay och det blev heller inga mål i spel fem mot fem i den fösta perioden.

Det blev en fartfylld mittperiod där spelet böljade mycket fram och tillbaka, AIK hade ett par bra chanser men då stod Sara Grahn stabilt mellan stolparna. Men det var norrbottningarna som skapade klart flest målchanser vilket man också fick utdelning för. Michelle Karvinen fixade 0-1 då hon trampade fart på vänsterkanten, bröt sig in framför kassen och lirkade in pucken. Karvinen gjorde sen även 0-2 då hon utnyttjade ett friläge. Emma Nordin gjorde 0-3 efter ett grymt förarbete från tvåmålsskytten Karvinen. Och minuten före pausvilan sköt Ronja Savolainen in 0-4 med ett vasst och maskerat skott från slottet.

Det var sen LHF/MSSK för hela slanten i den tredje perioden, 01:20 in på den så fixade Ronja Savolainen 0-5 då hon från egen zon transporterade pucken in i anfallszonen där hon sen avlossade ett skott som hittade nätet. Minuten efter sköt Nordin in 0-6 och inte långt efter det fixade Melinda Olsson 0-7 efter ett fint pass från Linn Peterson. 0-7 stod sig och Luleå Hockey/MSSK är nu bara en seger från semifinal och det kan man greja redan imorgon.