• Huvudsponsorer

J20 till kvartsfinal efter magisk vändning

17 mars 2018 14:19
Slutspel J20

Luleå Hockeys J20-lag stod för en otrolig vändning i den avgörande åttondelsfinalen borta mot Skellefteå. Hemmalaget ledde med 3-0 i slutet av den andra perioden, men gästerna vände på steken och vann med 6-3.


Den första perioden blev jämn och tät där inget av lagen tillät sin motståndare att skapa några heta målchanser, perioden blev också mållös.

Även den andra perioden blev jämn och tät, det skapades dock lite fler målchanser än i den första. Skellefteå har i denna matchserie haft en enorm utdelning i powerplay och det var inget undantag i match tre. Hemmalaget gjorde nämligen 1-0 och 2-0 på matchens två första utvisningar. Och av bara farten kom 3-0 kort därefter. Men norrbottningarna skapade liv i matchen i slutet av perioden där Jesper Juntto höll sig framme och slog in två returer kort efter varandra och det var 3-2 inför tredje.

Gästerna fick sen en drömstart i den tredje perioden, Kim Johansson skickade in kvitteringen 3-3 i powerplay då han avlossade ett skott från sin backposition som hittade nätet tack vare bra trafik framför kassen. Bara minuten senare petade Noel Gunler in 3-4 efter ett skott från Anton Andersson. Hemmalaget såg chockade ut och det var Luleå som fortsatte skapa chanser och vara heta framför kassen, returer var bortalagets melodi i den avgörande matcher. Christoffer Björk och Lucas Jidenius såg nämligen till att gästerna gick ifrån till 3-6 just genom att slå in returer. 3-6 blev också slutresultatet och Luleå Hockey är nu vidare till kvartsfinal efter en otrolig vändning i den avgörande åttondelsfinalen.