Cehlin tvåmålsskytt mot Rögle
Publicerad: 2017-10-28
SHL
Luleå Hockey klev tillbaka upp på vinnarspåret genom 1-2 borta mot Rögle BK under lördagen. Patrick Cehlin blev tvåmålsskytt med passningspoäng till Niklas Olausson och Robin Kovács på bägge målen.

Luleå Hockey fick det hett om öronen direkt från matchstart. Norrbottningarna drog på sig två utvisningar i rad i matchens inledningen och hemmalaget fick med det initiativet helt gratis. Och trots att gästerna klarade av båda utvisnignarna fortsatte pressen från Rögle. Då stack Luleå Hockey emellan i en kontring och Patrick Cehlin avslutade kliniskt med ett rappt skott i första krysset efter 07:05. Kanske inte fullt rättvist sett till spelet men ändock 0-1 till gästerna.

I den andra perioden var det istället Luleå Hockey som pressade på, spenderade tid i offensiv zon och skapade målchanser. Och när man själva fick chansen i numerärt överläge så tog man den och Patrick Cehlin kunde lyfta in 0-2 halvvägs in i perioden. Passningspoäng, precis som på det första målet, till Niklas Olausson och Robin Kovács.

I den tredje perioden spelade sedan Luleå Hockey ett väl avvägt spel mellan att fortsätta pressa motståndarna utan att för den skulle blotta sig bakåt. I slutet fick dock Rögle ett ypperligt läge till att få kontakt genom en sen Luleåutvisning och skåningarna behövde bara sex sekunder på sig att förvalta sitt powerplay till en reducering. Men med fulltaligt manskap på isen så stängde Luleå Hockey effektivt matchens återstående sjuttio sekunder och tre poäng till Norrbotten.