Luleå Hockey vann sprakande derby
Publicerad: 2016-01-14

Luleå Hockey vann en sprakande derbymatch hemma mot Skellefteå under torsdagen. Lagen följdes åt målmässigt i två perioder innan norrbottningarna ryckte i tredje och vann till slut med 5-2.

Det blev en riktigt tät derbymatch mellan Luleå Hockey och Skellefteå - åtminstone i de två första perioderna som bjöd på intensiv hockey och två lag som gjort hemläxan taktiskt. På en punkt skiljde sig dock lagen åt och det var det fysiska spelet. Norrbottningarna smällde på gärna och ofta och sett till matchen vann man också fler närkamper än gästerna.

Jacob Lagacé blev ende målskytt i den första perioden innan Skellefteå kvitterade till både 1-1 och 2-2 i den andra. Där emellan hade Johan Forsberg gett norrbottningarna ledningen med ett fräckt skott från snäv vinkel som letade in sig bakom gästernas målvakt.

I den tredje perioden var det sedan Luleå Hockey för hela slanten och där avgjordes också matchen. Norrbottningarna vann skotten med hela 15-5 och gjorde tre mål. Johan Harju gjorde tre två i början av den perioden då han påpassligt fick pucken efter att kalabalik uppstått framför Skellefteå-målet och nämnde Harju hade bara att lyfta in pucken över en liggande målvakt. 4-2 gjorde Emil Sylvegård på en smart passning från Jacob Lagacé där Sylvegård slog in sin egen retur på volley. 5-2 och spiken i kistan gjorde Johan Harju efter 12:15 där en ny smart passning från Lagacé gav Harju fritt fram och ensam med målvakten gjorde Övertorneåsonen inget misstag.