Linus Fröberg klar för Luleå Hockey
Publicerad: 2021-07-05
SHL
28-åriga Linus Fröberg kommer närmast från HV71 och har på sina sex senaste säsonger i SHL endast missat två matcher. Totalt har han kommit upp i 426 matcher i SHL och SM-slutspelet och där gjort 57 mål och 115 assist för 172 poäng. Han var även en del av det Växjö Lakers som vann SM-guld våren 2018.

Stefan Nilsson, GM

– Det känns jättebra att få lägga till Linus Fröberg till vår centersida för de kommande två säsongerna. Han är en center med en profil som vi har sökt och jag tror han kommer kunna göra en kanonsäsong tillsammans med övriga laget. En stabil spelare som även kommer kunna hjälpa oss offensivt.

– Vi har de senaste åren haft en stark centersida och det tycker jag vi bygger vidare till kommande säsong med Linus och våra övriga spelare som kan spela som centrar. Att vi har flera spelare med centererfarenhet som förmodligen kommer spela som forwards gör bara att vi komma kunna hantera eventuella skador på ett bra sätt.

Linus Fröberg, center

– Det skall bli otroligt kul att flytta norrut. Jag ville spela i ett topplag och vara med och utmana om guldet. Och det känns det som att vi kommer kunna göra i Luleå Hockey kommande säsong. Känslan är att det finns alla ingredienser som behövs för att vi skall kunna göra något riktigt bra av det.

– Mina erfarenheter av Luleå Hockey från tidigare säsonger är att det är ett väldigt tufft lag att möta. Lite av en maskin som bara går och går. Så jag hoppas att jag kommer kunna komma in och hjälpa till med ett starkt tvåvägsspel, en del offensiv och förhoppningsvis även grisa lite.

Linus Fröberg kommer spela för Luleå Hockey i tröja 71

LHF Kommunikation Robert Hedlund