• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 1 Februari Feb
Lördag Lör 3 Februari Feb
Torsdag Tor 8 Februari Feb
Lördag Lör 10 Februari Feb
Lördag Lör 24 Februari Feb
Tisdag Tis 27 Februari Feb
Torsdag Tor 1 Mars Mar
Lördag Lör 3 Mars Mar
Tisdag Tis 6 Mars Mar
Torsdag Tor 8 Mars Mar
Lördag Lör 10 Mars Mar
Måndag Mån 12 Mars Mar
Onsdag Ons 14 Mars Mar
Fredag Fre 16 Mars Mar
Lördag Lör 15 September Sep
Torsdag Tor 20 September Sep
Lördag Lör 22 September Sep
Torsdag Tor 27 September Sep
Lördag Lör 29 September Sep
Torsdag Tor 4 Oktober Okt
Lördag Lör 6 Oktober Okt
Torsdag Tor 11 Oktober Okt
Lördag Lör 13 Oktober Okt
Torsdag Tor 18 Oktober Okt
Lördag Lör 20 Oktober Okt
Torsdag Tor 25 Oktober Okt
Lördag Lör 27 Oktober Okt
Tisdag Tis 30 Oktober Okt

Borvik och Enqvist om helgens matcher

4 februari 2018 21:21
J20 J18

Luleå Hockeys J20-lag spelade tre jämna matcher, men fick trots det bara med sig hem en poäng. J18-laget hade däremot marginalerna på sin sida i deras bortaturné och reser hem med åtta av nio möjliga poäng.


Precis som Christoffer Björk förutspådde så skulle det bli tre tuffa och jämna matcher. I fredags blev det förlust mot Växjö med 3-2 efter förlängning trots att Luleå hade ledningen med 2-0.

– Vi fick en bra start och hade 2-0, men då Växjö reducerade i slutet av den första perioden fick dem ett mentalt övertag och momentum i matchen och de kom ikapp. Sen fick vi en utvisning i förlängningen och det är alltid svårt att spela tre mot fyra, säger forwarden Gustav Willman Borvik.

Även i lördagens match mot HV71 hade norrbottningarna ledningen i matchen, men hemmalaget vände och vann med 3-2.

– Vi var inte riktigt på tå, det var lite samma i alla helgens matcher. Vi spelade okey och det var jämna matcher, men det kändes som att alla hade en växel till at ge samt att vi inte utnyttjade våra powerplay och några fem mot tre-lägen, hade vi gjort det så hade vi rest hem med nio poäng.

Och idag blev det en ny jämn match där Södertälje gjorde ett sent 1-0 mål i den andra perioden, Luleå tvingades jaga vilket inte var helt lätt med tanke på att laget spelat tre matcher på tre dagar. Det blev tillslut 3-0 efter två mål i tom bur.

– Powerplay och boxplay är otroligt viktigt och det visade sig även i dagens match där de gjorde ett powerplaymål som blev avgörande. Vi försökte i den tredje perioden men vi orkade inte riktigt ända fram.

Gustav som varit borta ett tag på grund av skada var tillbaka i laget och fick även göra mål i sin comeback.

– Mot Växjö kändes det riktigt bra, fick göra ett mål och hade även flera chanser till. De två sista matcherna gick tyngre och det var jobbigt både i kropp och knopp. Så är det är alltid när man inte har spelat på ett tag, men nu är jag inne i det och det kommer att bli bättre till nästa helg.

J18-laget började bortaturnén i fredags då man besegrade Huddinge med 4-2.

– Vi var inte riktigt på topp i den första perioden, men vi jobbade oss in i matchen på ett väldigt bra sätt. Det blev lite nervigt när de reducerade, men vi spelade riktigt bra försvarspel sen och kunde avgöra i öppen kasse, säger målvakten Albin Enqvist.

Man följde upp den segern med att nolla Almtuna där slutresultatet skrevs till 3-0.

– Vi gjorde ingen topprestation kanske men det kändes ändå som att vi hade kontroll över matchen. Sebastian (Andersson) gjorde en riktigt bra match i målet.

Och man avslutade med att besegra Timrå med 2-1 efter förlängning i en jämn och tät tillställning.

– Det var en väldigt jämn match som det brukar vara mot Timrå. Återigen gjorde vi en riktig bra krigarinsats och det är mycket starkt att vi hittade ett sätt att vinna matchen.

Albin som stod i två matcher under bortaturnén säger så här om sin egen insats i helgen.

– Jag är nöjd med båda mina matcher i helgen, men vi har haft ett bra försvarsspel i alla matcher som har hjälp till med det.