• Huvudsponsorer

Olausson - säsongens första fyrapoängare

25 november 2017 21:24
SHL

Niklas Olausson blev på lördagskvällen första LHF:are för säsongen att samla på sig fyra poäng i en och samma match. Samtliga av dessa var dessutom förstaassist.


Redan efter 02:43 kom den första poängen för lagkaptenen denna kväll - när Robin Kovács gjorde 1-0 i numerärt överläge.

– Vi har pratat om att vi skall ta in puckarna på mål, jag lockar på mig en motståndare och spelar sedan ner den till Robin som tar in den och sätter den snyggt på bortre efter isen. Ett skönt och viktigt mål.

Med 26 sekunder kvar att spela av den första perioden är det dags för 2-0. Denna gång genom Johan Harju, assisterad av Niklas Olausson.

– Han vinner en tekning till mig, jag gör en frånvändning samtidigt som han backar upp för att skapa utrymme för sig själv. Han har ett bra skott, sköt direkt och Kovács fanns bra med framför mål och skymde. Ett psykologiskt viktigt mål med mindre än minuten kvar av perioden.

Och om det förra målet som Olausson assisterade till kom i slutet på perioden så var det inget emot när Kovács andra mål för kvällen kom - med endast tre tiondelar kvar att spela av perioden.

– Hade perioden slutat 3-0 så hade Karlskrona gått in i slutperioden med en tanke på att man skall kunna vända matchen, men med 4-0 går luften ur betydligt mer ur dom, så det kändes riktigt bra. Sen tror jag det var lite mer marginal än vad som syntes på klockan eftersom det krävs lite reaktionstid på dom i sekretariatet innan klockan stannades. Men det var skönt.

Den fjärde passningspoängen kom sedan på det avslutande målet fram till 6-0 och det var Daniel Sondell som fick sätta sitt första SHL-mål för Luleå Hockey med ett slagskott där kanske inte träffen var hundraprocentig.

– Det är bara att ge Zorro pucken, han brukar hänga dit dom … på träning. Skämt å sido, det var kul att han se honom få in den första. Han har varit viktig för oss hela säsongen och förtjänat en fullträff.

Niklas Olausson gick med sina passningspoäng från 12 till 16 assist och parkerar nu på nionde plats i hela SHL:s poängliga och femte plats i SHL:s assistliga.

– Det är alltid kul att få göra poäng, ändå skönare var det dock att vi fick vinna en match utan att det behövde vara spännande hela vägen fram till slutsignalen. Nu tar vi ledigt under resten av helgen och kommer laddade för nästa veckas viktiga matcher.