Storseger säkrade kvartsfinalplatsen
Publicerad: 2021-03-29
SHL
Luleå Hockey fick rejäl islossning borta mot Linköping i SHL: s sista omgång och vann med hela 7-1. Hetast hos gästerna centern Niklas Olausson som gjorde fyra poäng. Segern gör att Norrbottningarna är klara för kvartsfinal.

Det blev en klassisk ketchupeffekt för Luleå Hockey som gästade Linköping HC under måndagskvällen. Efter en mållös första period så gjorde avgjorde Norrbottningarna matchen med hela sex mål i den andra perioden. Hetast av alla Niklas Olausson som ledde gästernas offensiv med sina fyra poäng fördelat på ett mål och tre assist.

I andra änden gjorde Luleå Hockey också en stabil insats defensivt och släppte bara till allt som allt sexton skott mot eget mål och endast en gång tvingades man vittja det egna nätet. Detta efter att Linköping kvitterat till 1-1 i början av den andra perioden.

7-1-segern innebär att Luleå Hockey är klara för en direktplats till kvartsfinalerna. Laget innehar just nu en femteplats i tabellen men kan komma att sjunka en placering beroende på övriga resultat i de matcher som återstår av SHL.