Seger igen mot SDE
Publicerad: 2018-09-22
SDHL
Luleå Hockey/MSSK vann dagens hemmamatch mot SDE i Vilhelmina med 8-1. 3-1 var ställningen efter två perioder sen blev det en ordentlig ketchupeffekt i den tredje.

Hemmalaget öppnade matchen piggt och skapade direkt några hyfsade målchanser, men Anna Ågren i SDE-kassen såg till att norrbottningarnas fick vänta på sitt första mål. Gästerna kom sen in i matchen mer och mer och skapade också några giftiga chanser, men då stod Maria Omberg i LHF/MSSK-kassen stabilt mellan stolparna. Två minuter före första pausvilan fick Ågren tillslut kapitulera då Emma Nordin sköt in 1-0 efter ett fint pass från Chiho Osawa.

Tre minuter in på mittronden kvitterade bortalaget då man kom i ett två mot ett-läge där Leanne Ganney stötte in 1-1 på en retur. Det var sen hemmalaget som ägde spelet och pucken, halvvägs in på perioden fick man också utdelning. Jenni Hiirikoski trampade från egen zon och sköt sen snyggt in 2-1 i första krysset. Och tre minuter senare fixade Rebecca Stenberg 3-1 då hon slog in en retur, ett resultat som stod sig perioden ut.

Hemmalaget förde spelet även i den tredje perioden och fyra minuter in på den utökade Josefine Hoegh Persson norrbottningarnas ledning då hon fick fritt läge i slottet och pricksköt in 4-1. Halvvägs in på perioden satte Hiirikoski 5-1 då hon slog in sin egen retur. Hiirikoski gjorde sen sitt tredje mål för dagen då hon avlossade ett slagskott som hittade nätet tack vare bra trafik framför kassen. Linn Peterson fixade sen 7-1 då hon fick till ett vasst skott från slottet. Melinda Olsson fastställde sen slutresultatet till 8-1 då hon också hittade nätet från slottet.