J20 till kvartsfinal
Publicerad: 2022-03-26
SM-slutspel J20
Luleå Hockeys J20-lag vann dagens avgörande åttondelsfinal borta mot Västerås med 2-1.

Starten på matchen blev som en kopia på gårdagens, inte nog med att hemmalaget tog ledingen och norrbottningarna kvitterade. Målen var väldigt lika varandra. Gustaf Kangas åkte bakom målet, hittade sen en fristående Karl Andersson framför kassen som sköt in 1-0 04:27 in på perioden. 1-1 gjorde Oskar Lundkvist dryga två minuter senare då han styrde in ett skott från Olle Skogfält. Målet gav gästerna energi som sen var det bättre laget och var nära att ta ledningen. Men istället drog man på sig två utvisningar, ett riktigt bra boxplay gjorde dock att 1-1 stod sig efter 20 spelade minuter.

Mittronden blev sen jämn, tight och tuff. Det var mest avslut utifrån och när lagen väl hittade bättre lägen var det stabilt målvaktspel som gjorde att perioden också blev mållös.

Luleå fick en drömstart på den tredje perioden då Andreas Nilsson snappade upp en lös puck vid högra tekningscirkeln och hittade sen Oskar Lundkvist som sköt in 1-2. Och precis som i tredje perioden i gårdagens match försvarade sig norrbottningarna riktigt bra även i dagens tredjeperiod. Och det genom att äga mycket puck och ha långa anfall vilket gjorde att Västerås aldrig orkade med en slutforcering. Och när hemmalaget väl fick iväg ett avslut möttes man av en stabil Sebastian Andersson. 1-2 stod sig och grabbarna vände åttondelsfinalen och är nu klara för semifinal.