Torsdag Tor 7 April Apr
Fredag Fre 8 April Apr
Fredag Fre 15 April Apr
Söndag Sön 17 April Apr
Tisdag Tis 19 April Apr
Torsdag Tor 21 April Apr
Lördag Lör 23 April Apr
Lördag Lör 30 April Apr
Måndag Mån 2 Maj Maj
Tisdag Tis 3 Maj Maj
Torsdag Tor 5 Maj Maj
Lördag Lör 7 Maj Maj
Måndag Mån 9 Maj Maj
Torsdag Tor 12 Maj Maj
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Tisdag Tis 18 Oktober Okt
Torsdag Tor 20 Oktober Okt
Lördag Lör 22 Oktober Okt
Tisdag Tis 25 Oktober Okt
Torsdag Tor 27 Oktober Okt

Luleå Hockey vände tidigt underläge mot Oskarshamn

25 januari 2022 21:20
SHL

Luleå Hockey åkte på sämsta tänkbara start hemma mot Oskarshamn med baklängesmål redan efter 15 sekunder. Norrbottningarna redde dock ut situationen och vann till slut med 4-1,


Den första perioden blev minst sagt händelserik. Redan efter 15 sekunder spräcktes målnollan och det var Oskarshamn som öppnade målskyttet genom ett backskott bakom en skymd Joel Lassinantti. Luleå Hockey tog dock tag i spelet ganska omgående och halvvägs in i perioden kom så kvitteringen och det på en situation som nog fick många att höja på ögonbrynen. Oskarshamnsmålvakten stoppade nämligen pucken men tappade den, i samma veva som domaren blåste av, in i mål. Efter domarkonsultation med situationsrummet godkändes målet – helt enligt reglerna då man i ett sådant läge, där domarsignalen inte hade påverkat spelet i övrigt, låter målet stå.

Av bara farten så slog sedan Luleå Hockey till ytterligare två gånger. Först genom Julius Honka som förvaltade framspelningen från Brendan Shinnimin som föredömligt vann tillbaka pucken efter att först ha missat ett friläge. Och sedan till 3-1 genom ett närskott från Juhani Tyrväinen som blev serverad av Linus Omark i ”Gretzky-position” bakom målet.

I den andra perioden fick publiken se ett tämligen oorganiserat spel med många chanspuckar och spelvändningar och känslan var att det snarare gynnade ett lag som behöver jaga ikapp. Målen uteblev dock och i den tredje perioden så fick Luleå Hockey ganska god kontroll på händelserna. Med knappt sju minuter kvar att spela kom så spiken i kistan då Linus Omark och Juhani Tyrväinen kom i ett läge två mot en där Omark serverade fram ett i stort sett öppet mål till finländaren som sköt in 4-1, tillika sitt andra mål för kvällen.