• Huvudsponsorer

Onsdag Ons 27 Februari Feb
Torsdag Tor 28 Februari Feb
Fredag Fre 1 Mars Mar
Lördag Lör 2 Mars Mar
Söndag Sön 3 Mars Mar
Tisdag Tis 5 Mars Mar
Torsdag Tor 7 Mars Mar
Lördag Lör 9 Mars Mar
Tisdag Tis 12 Mars Mar
Onsdag Ons 13 Mars Mar
Torsdag Tor 14 Mars Mar
Lördag Lör 16 Mars Mar
Söndag Sön 17 Mars Mar
Onsdag Ons 20 Mars Mar
Idag 21 Mars Mar
Fredag Fre 22 Mars Mar
Söndag Sön 24 Mars Mar
Tisdag Tis 26 Mars Mar
Torsdag Tor 28 Mars Mar
Lördag Lör 30 Mars Mar
Måndag Mån 1 April Apr
Onsdag Ons 3 April Apr

Kaptener genom tiderna: L-G Pettersson

7 oktober 2017 09:30
Luleå Hockey 40 år

Notorisk målskytt och en av de mer meriterade spelarna som spelat i Luleå Hockey med VM-guld och spel i OS och Canada Cup som meriter – möt kapten L-G Pettersson.


Inför säsongen 1988/89 stod Luleå Hockey inför en rad förändringar. Mikael Lundström kom in som ny tränare till laget samtidigt som lagkaptenen Lasse Lindgren avslutade karriären. Valet av ny lagkapten föll på lagets då mest meriterade spelade, Lars-Gunnar Pettersson som kommit hem till Luleå säsongen innan.
– Lasse valde ju att sluta och det blev ju en plats ledig. Jag minns inte exakt hur det gick till men jag fick frågan att bli kapten och tackade ja, berättar L-G Pettersson.
– Jag var ju då 28 år och hade varit med om ganska mycket tidigare.

Med ett SM-guld med Björklöven i bagaget, ett VM-guld samt meriter från OS och Canada Cup fanns många kaptener att ta inspiration från men L-G väljer att lyfta fram en kapten från hans första sejour i Luleå Hockey.
– Jag skulle vilja lyfta fram Torbjörn Köhler. Han var en bra kapten de åren jag var en ung spelare i Luleå Hockey. Vi var ett mediokert mittenlag från början och blev sedan ett topplag med drömmar om Elitserien, berättar L-G som gick till Björklöven 1980. När han kom tillbaka sju år senare var Elitseriedrömmen besannad.
– Vi hade egentligen ett jättebra lag med Björklöven när jag valde att flytta tillbaka. Man hade alltid drömt om att få spela i Elitserien med Luleå Hockey och nu när laget var uppe var det inget snack.

Som tidigare lagkapten i Luleå Hockey lyfter L-G fram ledarskapet i hela gruppen som en viktig faktor för framgång.
– Lagkaptenen har en viktig roll i laget men det finns ju ofta flera ledare i en grupp och i ett lag så sätter sig det där ganska bra. Den individuella ledarstilen är väldigt mycket beroende av din personlighet. Jag själv var inte en sån som ställde mig upp i omklädningsrummet och skällde ut spelare utan jag försökte visa vägen på isen.

Den 12 oktober är det jubileumsmatch i Coop Norrbotten Arena för att fira att Luleå Hockey den här säsongen fyllt 40 år - då kommer bland annat föreningens lagkaptener genom tiderna att hyllas före matchen.