• Huvudsponsorer

Melart tillbaka mot Växjö

27 december 2015 12:25

I den sista matchen före juluppehållet stängdes Ilari Melart av två matcher och missade därför lördagens möte med Färjestad – men till hemmamatchen mot Växjö Lakers på måndagen är han tillbaka i spel igen.


När Luleå Hockey bortabesegrade Frölunda den 12 december inför landslags- och juluppehållet fick Ilari Melart och Oliver Lauridsen vardera två matchers avstängning.

Melart togs dock ut som skadeersättare till det finska landslaget för spel i Channel One Cup och anslöt till de finska lejonen för att spela deras tre matcher mot Tjeckien, Ryssland och Sverige.

Eftersom en avstängning från den svenska Disciplinnämnden gäller alla matcher, oavsett det är i Sverige, landslaget eller CHL – så innebar det att Melart i praktiken skulle kunnat blivit avstängd fem matcher för vad som hade hänt i matchen mot Frölunda.

Det finska landslaget ville ha honom spelklar och då fanns det bara en möjlighet och det var att överklaga Melarts avstängning till Riksidrottsnämnden som därefter beslutade att Melart skulle vara avstängd två matcher och vara tillgänglig för spel i de övriga.

Så Ilari fick inte spela första landskampen mot Tjeckien men spelade därefter mot både Ryssland och Sverige. Sedan eftersom en automatisk avstängning i Sverige måste avtjänas i samma liga som den utdelats innebar det att han var avstängd mot Färjestad på Annandagen.

Och efter en avstängning på två matcher är nu Ilari Melart tillbaka i spel igen för Luleå Hockey och nästa match för honom blir på hemmaplan måndag 28/12 kl 19.00 mot Växjö Lakers.

Biljetter till matchen Luleå Hockey - Växjö Lakers den 28/12 köps som vanligt på biljett.luleahockey.se.