Seger borta mot Västerås
Publicerad: 2017-09-17
J20
Luleå Hockeys J20-lag vann dagens bortamatch mot Västerås med 3-2 efter förlängning. Gästerna kvitterade med bara minuten kvar och avgjorde sen matchen på sudden.

Det blev en farfylld och underhållande förstaperiod där det var hemmalaget som skapade mest tryck och hade flest målchanser. Men Sebastian Wiklund i Luleå-kassen stod stabilt mellan stolparna och såg till att rond ett blev mållös.

Västerås öppnade den andra perioden bäst och öppnade målskyttet i boxplay. En olycklig situation där Nils Lundkvist krockade med Sebastian Wiklund bakom mål som gjorde att Pontus Holmberg kunde lägga in 1-0 i öppen kasse. Drygt två minuter senare kom nästa mål för hemmalaget då Hampus Wallin hittade nätet med ett vasst skott i slottet då man spelade i numerärt överläge. Halvvägs in på matchen frispelade Christoffer Björk Lucas Jidenius som distinkt sköt in 2-1. Målet gav gästerna energi som sen lyfte upp sitt spel, inga fler mål föll dock i perioden.

Västerås försvarade sig bra i den tredje perioden som gjorde det svårt för norrbottningarna att skapa de där riktigt heta målchanserna. Men minuten före pausvilan då gästerna spelade sex mot fyra kom det ändå en kvittering, Gustav Willam Borvik avlossade ett skott som hittade nätet tack vare bra skymning framför mål av Tim Kämpeberg.

Matchen gick sen till förlängning där Marcus Collin vann pucken i sarghörnet, han rundade sen snyggt målvakten och fixade hem bonuspoängen till Norrbotten.