Nallar och pengar till Kvinnojouren Iris
Publicerad: 2018-02-09
Nyhet
Den 28 december regnade det in hundratals med teddybjörnar på isen i Coop Norrbotten under Luleå Hockeys hemmamatch. Nallar som våra besökare köpt och där nu överskottet och nallarna går till Kvinnojouren Iris i Luleå.

För den andra säsongen i rad anordnades Teddybear Toss av Luleå Hockey, där framför allt flickvänner och spelarfruar till spelarna i Luleå Hockey sålt in nallar för 50kr/st där allt överskott plus nallarna går till Kvinnojouren Iris.

Mildred Hedberg, Kvinnojouren Iris
– Vi är jättetacksamma att Luleå Hockey och framför allt spelarfruarna ställer upp och gör den här aktiviteten som kommer väl till pass för oss. Dels med nallarna men även pengarna som vi kan använda till att göra olika aktiviteter med mammor och deras barn.

– Extra kul var det att se att björnarna hade växt under det gångna året till den andra upplagan av Teddybear Toss. Det vi nu gör är att använda de här nallarna i vår egen verksamhet, men även att dela ut dom till ambulansen och andra organisationer som tar hand om barn – för barnen blir jätteglada när de får dom här nallarna.

Blandade röster från flickvänner och spelarfruar i Luleå Hockey
– Det känns jättebra att vi kunnat hjälpa till med att bistå Kvinnojouren Iris med att både samla in nallar och pengar till dom och även hjälpa till med att berätta att denna viktiga verksamhet finns och behöver vårat stöd.

– Det var fantastiskt att vara på plats när alla nallarna regnade in på isen och man reflekterade över hur många barn som alla de här björnarna kommer kunna hjälpa till med att glädja i framtiden.

– Självklart hoppas vi på Teddy Bear Toss även nästa säsong så att vi tillsammans kan fortsätta sprida glädje och samla in mera pengar och nallar till Kvinnojouren Iris och de övriga verksamheter som får nytta av detta initiativ.

Läs mer om Kvinnojouren Iris på irislulea.org

LHF Kommunikation Robert Hedlund