• Huvudsponsorer

Collin och Claeson om helgens matcher

26 november 2017 18:59
J20 J18

Luleå Hockeys J20-lag fick i helgen nöja sig med tre av nio poäng och för J18-laget blev facit en förlust och en seger.


Helgen började bra för J20-laget som i fredags besegrade AIK med hela 6-0.

– Vi kom ut riktigt starkt, hade otroligt mycket energi i laget och fick också utdelning för det i den första perioden. Sen fortsatte vi att ösa på och höll uppe spelet även i de två avslutande perioderna, en riktigt bra laginsats, säger forwarden och lagkaptenen Marcus Collin.

I lördags blev man istället själv nollade då Västerås kom på besök och vann med 4-0.

– Vi har någon trend att göra dåliga lördagsmatcher, vet inte riktigt vad det beror på men vi är mer avslappnande. Västerås fick in ett par puckar samtidigt som vi inte lyckades utnyttja våra chanser så vi fick som ingen energi i laget. Vi försökte och gjorde vårt yttersta men puckarna studsade helt enkelt inte med oss.

Och idag blev det förlust mot Brynäs med 3-1 trots stort spel och skottövertag.

– Jag tyckte vi var det bättre laget och borde ha vunnit, men det var tufft och som en slutspelsmatch med tanke på den jämna serien. Brynäs var tighta vid egen kasse och vi lyckades inte luckra upp det.

Collin säger så här om den superjämna serien J20 SuperElit Norra.

– Det är jätteroligt, alla matcherna blir viktiga och alla lag kan slå alla. Sen är det en bra utvecklingsmiljö att bara få spela viktiga matcher mot bra lag.

J18-laget förlorade i lördags mot ett vasst MODO med 4-0.

– MODO är bra, men jag tyckte att vi stod upp bra och skapade minst lika mycket som dem så 4-0 speglar inte matchbilden. Vi var inte nog heta i avsluten samtidigt som de var effektiva. Men vi är nöjda med insatsen, nu vet vi att vi kan slå dem, säger backen Henrik Claeson.

Men idag fick man revansch då man slog Örnsköldsvik med 6-1 och även fick igång spelet i numerärt överläge.

– Jag tyckte att vi gjorde en dålig match förutom Albin i kassen som var bra. Men det lossnade i den tredje perioden. Vi hade inget lyckat powerplay mot MODO eller de två första perioderna idag så det var skönt att vi fick göra några mål i den spelformen i tredje perioden.

Claeson som bland annat noterades för ett mål och en assist i söndagsmatchen säger så här om sin egen insats.

– Det var kul att få göra ett mål, var ett tag sen sist. Mot MODO tyckte jag det gick riktigt bra, var en rolig match att spela.