• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 1 Februari Feb
Lördag Lör 3 Februari Feb
Torsdag Tor 8 Februari Feb
Lördag Lör 10 Februari Feb
Lördag Lör 24 Februari Feb
Tisdag Tis 27 Februari Feb
Torsdag Tor 1 Mars Mar
Lördag Lör 3 Mars Mar
Tisdag Tis 6 Mars Mar
Torsdag Tor 8 Mars Mar
Lördag Lör 10 Mars Mar
Måndag Mån 12 Mars Mar
Onsdag Ons 14 Mars Mar
Fredag Fre 16 Mars Mar
Lördag Lör 15 September Sep
Torsdag Tor 20 September Sep
Lördag Lör 22 September Sep
Torsdag Tor 27 September Sep
Lördag Lör 29 September Sep
Torsdag Tor 4 Oktober Okt
Lördag Lör 6 Oktober Okt
Torsdag Tor 11 Oktober Okt
Lördag Lör 13 Oktober Okt
Torsdag Tor 18 Oktober Okt
Lördag Lör 20 Oktober Okt
Torsdag Tor 25 Oktober Okt
Lördag Lör 27 Oktober Okt
Tisdag Tis 30 Oktober Okt

Vägen till Luleå Hockey - Emil Larsson

6 juli 2017 12:00
Herr

Med sina 20 mål i Hockeyallsvenskan den gångna säsongen så visade Emil Larsson att han är att räkna med. Nu är anfallaren redo att ta nästa steg i Luleå Hockey.


Den gångna säsongen kom det stora genombrottet för Emil Larsson som sköt in 20 mål i Hockeyallsvenskan för sitt Almtuna. Och just målskyttet är något som Emil haft med sig sen barnsben.
– Det började väl i Örnsköldsvik när pappa spelade i Modo. Vi hade en liten isbana ungefär 100 meter från där vi bodde och där tog jag mina första skridskoskär. Till en början så ville jag inte ha skridskorna på mig för då kunde jag inte skjuta så istället sprang jag omkring på isen så jag kunde göra mål.
– Pappa har berättat att om han passade mig 99 gånger och sen sköt själv så började jag grina för att jag ville göra mål. Även om man inte är lika fixerad vi att göra mål i dag så är det fortfarande kul och något man vill göra.

Under uppväxten följde Emil sin pappa, Janne Larsson, vid sidan om isen. Dels under två säsonger i Modo men i huvudsak i Gävle och Brynäs. Och att växa upp med en pappa som varit en profil i SHL har både sina för- och nackdelar.
– Det är klart att man haft nytta av att ha en pappa som spelat på hög nivå. Han vet hur det är, han vet exakt vad som krävs och har gett många tips och tricks genom åren. Framförallt tror jag att jag har lärt mig många saker väldigt tidigt vad gäller hockey.
– Sen är det klart att man fått höra att man har sin plats i laget bara för att man har en pappa som heter Janne Larsson, det har hänt men jag har inte brytt mig om det så mycket. Istället blir man bara sporrad och vill bygga sin egen meritförteckning.

Efter att avslutat sina juniorår i Brynäs bar flyttlasset av till Uppsala och Almtuna IS inför säsongen 2013/14 och det var en flytt som gav mycket.
– Man fick flytta hemifrån för första gången och jag mognade med det. Gävle är en hockeytokig stad där alla följer Brynäs väldigt noggrant. I Uppsala är det lugnare och det gav mig arbetsro. Jag fick för första gången vara mig själv och inte Janne Larssons son och det passade mig bra. Niklas Eriksson som tränade Almtuna har också betytt mycket för mig, han gav mig mycket förtroende och stöd.

Tiden i Almtuna blev lyckad för Emil Larsson som stannade i Uppsala i fyra säsonger och varje år tog anfallaren kliv framåt och under fjolårssäsongen kom det definitiva genombrottet med 20 mål och 34 poäng på 47 matcher.
– Dels spelade jag i en bra kedja med Sebastian Hartmann och Daniel Ljunggren och vi fick mycket förtroende och speltid. Sen var jag väldigt skottvillig den säsongen och får man mycket istid och tar mycket skott så gör man till slut mål.

Förutom en tilltagande poängskörd visade även Emil Larsson prov på ledaregenskaper då han verkade som assisterande kapten sina två sista säsonger i Almtuna. Nu är Emil redo att ta sig an nästa utmaning, att etablera sig som SHL-spelare i Luleå Hockey.
– Man kommer till ett lag med många etablerade spelare och man har chansen att lära sig väldigt mycket. Jag får ta med mina ledarerfarenheter och samtidigt suga upp och lära mig av de andra.
– Det är ett steg att ta från Allsvenskan till SHL. Alla på isen kommer vara bättre och spelet kommer vara tajtare så det gäller att man förbereder sig på bästa sätt under sommarträningen. Sen gäller det också att ha ett bra självförtroende och tro att man är här för att man är en bra hockeyspelare.