• Huvudsponsorer

Lördag Lör 16 Mars Mar
Söndag Sön 17 Mars Mar
Onsdag Ons 20 Mars Mar
Torsdag Tor 21 Mars Mar
Fredag Fre 22 Mars Mar
Söndag Sön 24 Mars Mar
Tisdag Tis 26 Mars Mar
Torsdag Tor 28 Mars Mar
Lördag Lör 30 Mars Mar
Söndag Sön 7 April Apr
Tisdag Tis 9 April Apr
Torsdag Tor 11 April Apr
Lördag Lör 13 April Apr
Måndag Mån 15 April Apr
Torsdag Tor 29 Augusti Aug
Lördag Lör 31 Augusti Aug
Fredag Fre 6 September Sep
Söndag Sön 8 September Sep
Fredag Fre 13 September Sep
Lördag Lör 14 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep
Lördag Lör 21 September Sep
Söndag Sön 22 September Sep
Torsdag Tor 26 September Sep
Fredag Fre 27 September Sep
Lördag Lör 28 September Sep

Öberg och Alamäki om höstsäsongen

17 december 2018 14:27
JUNIOR

Tränarna Fredrik Öberg och Antti Alamäki summerar höstsäsongen och blickar fram emot nya utmaningar efter nyår.


J20-laget slutade efter en stark säsong på en tredjeplats i SuperElit Norra och är därmed klara för spel i SuperElit Top 10 som har sin början efter nyår.

– Det är riktigt bra och hedervärt att vi slutade trea i serien, det var lite svajigt där i början där vi hade lite varannan helg där vi spelade bra och mindre bra. Vi hade lite svårt att vara konsekventa i jobbet som helhet, men det blev bättre och vi har varit riktigt vassa offensivt och gjort mycket mål under hela säsongen. Som helhet har vi gjort en riktigt bra insats, säger Fredrik Öberg.

Öberg om försvarsspelet

– Målvaktsspelet har varit väldigt stabilt, vi har tre bra målvakter. Försvarsspelet har varit helt okey men vi har dragit på oss för många utvisningar och det är någonting som måste bli bättre om vi ska kunna ta ett steg till. Vi nöter ojämt på spelarna och även om vi lyckas klara av ett numerärt underläge så får motståndarna momentum i spelet och ett övertag på så sätt, det blir för mycket spel i egen zon.

Anfallsspelet

– Det har fungerat bra, vi har skapat många målchanser och även varit effektiva. Sen har vi lyckats att göra det även i matcher där vi haft ledning med några mål. Vi är skridskostarka och skapar många chanser från ingångar i zon där vi kan få ett avslut, vinna tillbaka pucken och sen skapa tryck.

Powerplay (3:a 23,93%) och boxplay (5:a 81.54%)

– Långa stunder har powerplay fungerat väldigt bra och vi har två formationer som producerar och vi gör mål på olika varianter. Boxplay har väl också varit okey, men vi har som sagt dragit på oss för många utvisningar och då blir det tillslut tufft att stå emot.

Ett flertal spelare har under hösten fått chansen i SHL, vad säger du om bredden i truppen?

– Det är såklart jätteroligt, vi har en riktigt bra bredd på alla poster och det är inte bara en eller två som tävlar mot A-laget utan betydligt fler.

Vad är du mest nöjd med under säsongen?

– Det är väl just det att så många har fått chansen att få träna och spela med A-laget, det är ju därför vi är här, att få utveckla egna produkter som tar plats i A-laget.

Var hittar du den största utvecklingspotentialen?

– Disciplinen, att vi inte drar på oss onödiga utvisningar samt att vi är noga med alla smådetaljer så som att åka full fart mot båset vid byte.

Nu väntar som sagt J20 SuperElit Top 10 efter nyår vilket laget är taggade för.

– Det ska bli en tuff men rolig utmaning som vi ser fram emot. Vi ska ge allt från start och vi vill ha hemmafördel i slutspelet och vi siktar på topp fyra.

Även J18-laget slutade på en tredjeplats och kommer efter nyår att spela J18 Allsvenskan Norra.

– Vi började lite halvknackigt men blev bättre och bättre och vi hade en lång period där vi tog poäng i flera matcher i rad. Vi spelade många matcher där vi var stora favoriter vilket var nyttigt för grabbarna att få lära sig spela under press och favoritskap. Vi hanterade det bra ibland och mindre bra ibland, men grabbarna fick se vikten av att ge allt i varje byte, situation och att komma med rätt inställning till varje match, oavsett motstånd. Vi lyckades inte vinna mot MODO och Skellefteå som vi hade ovanför oss i tabellen, vi blev inte överkörda men grabbarna fick lära sig vikten av de små detaljerna och att verkligen vara heta och effektiva när väl chanser skapas, säger Alamäki.

Alamäki om försvarsspelet

– Först och främst har vårt målvaktspel varit riktigt bra, dem ger oss chansen att vinna varje match. De gånger vi har varit fokuserade på defensiven från början och tagit rätt beslut både med puck och utan så har det fungerat bra, och de gånger vi inte riktigt haft fokus har det blivit lite slarv.

Anfallsspelet

– Det har varit lite upp och ned precis som med försvarspelet. Jag tycker att när vi har använt oss mycket av backarna i anfallszonen så har vi varit effektiva och skapat många chanser.

Powerplay (9:a 18,06%) och boxplay (4:a 85,14%)

– Vi har rullat ganska mycket i special teams och inte lagt så stort fokus på det, men det kommer vi att göra efter nyår. Powerplay har vi inte riktigt fått att fungera men boxplay har varit riktigt bra.

Vad är du mest nöjd med under säsongen?

– Målvaktsspelet.

Var hittar du den största utvecklingspotentialen?

– Jag tycker vårt grundspel håller och grabbarna vet vad de ska göra. Det är mer på mental nivå att verkligen få grabbarna att ge 100% i varje match, period, byte och situation där ute på isen och att man är påkopplad hela tiden. Det räcker om man bara går ner sig 2% och möter ett lag som är påkopplade till 100% i varje situation så blir det svårt att vinna.

Efter nyår väntar som sagt J18 Allsvenskan Norra vilket laget ser fram emot.

– Det är en fantastisk utvecklingsmiljö för grabbarna där varje match kommer att bli tuff eftersom det bara är riktigt bra lag man möter. Det ska bli en rolig utmaning och det kommer att vara otroligt viktigt att ta snabba och bra beslut.