• Huvudsponsorer

Onsdag Ons 21 Mars Mar
Lördag Lör 24 Mars Mar
Onsdag Ons 28 Mars Mar
Fredag Fre 30 Mars Mar
Lördag Lör 31 Mars Mar
Fredag Fre 7 September Sep
Lördag Lör 8 September Sep
Söndag Sön 9 September Sep
Lördag Lör 15 September Sep
Söndag Sön 16 September Sep
Torsdag Tor 20 September Sep
Fredag Fre 21 September Sep
Lördag Lör 22 September Sep
Torsdag Tor 27 September Sep
Lördag Lör 29 September Sep
Torsdag Tor 4 Oktober Okt
Lördag Lör 6 Oktober Okt
Söndag Sön 7 Oktober Okt
Torsdag Tor 11 Oktober Okt
Lördag Lör 13 Oktober Okt
Onsdag Ons 17 Oktober Okt
Torsdag Tor 18 Oktober Okt
Lördag Lör 20 Oktober Okt
Söndag Sön 21 Oktober Okt

Kvitterat i åttondelsfinalen - avgörande väntar i Luleå

14 mars 2018 21:28
Slutspel Herr

Luleå Hockey hade kniven mot strupen men växte med uppgiften och tog hem den andra åttondelsfinalmatchen borta mot Brynäs. Robin Kovacs lyfte in segerpucken i början av den tredje perioden.


Det var kniven mot strupen, allt eller inget, vinna eller försvinna som gällde för Luleå Hockey när man gick in i den andra åttondelsfinalen med en förlust från den första matchen. Ett defensivt inriktat Brynäs fick också en drömstart på matchen då gästrikarna tog ledningen sent i den första perioden, ett resultat som helt klart är angenäm när man vill spela disciplinerat.

Norrbottningarna visade dock karaktär genom att inte överila sig utan istället arbetade man in sig i matchen lugnt och metodiskt. Efter halva matchen kom också kvitteringen genom ett flygande anfall där Patrick Cehlin visade prov på iskyla när han väntade ut Brynäsmålvakten och sköt in kvitteringen från snäv vinkel.

Kvitteringen gav rejält med vind i seglen och nu var det så norrbottningarnas tur att få en smakstart med sig då Robin Kovacs slet sig fri och lyfte in 1-2 med en backhand redan 00:38 in i den tredje perioden. Här ändrades matchbilden totalt. Nu var det hemmalaget som för första gången i den här matchserien tvingades jaga medan norrbottningarna tålmodigt bevakade ledningen. Detta gjorde man såpass bra att man till slut vann den andra åttondelsfinalen med just 1-2.

Den tredje och avgörande matchen spelas i Luleå fredag 16 mars med starttid 19:00. Biljetter släpps torsdag 15 mars 10:00.