• Huvudsponsorer

Söndag Sön 20 September Sep
Lördag Lör 26 September Sep
Söndag Sön 27 September Sep
Torsdag Tor 1 Oktober Okt
Lördag Lör 3 Oktober Okt
Söndag Sön 4 Oktober Okt
Torsdag Tor 8 Oktober Okt
Lördag Lör 10 Oktober Okt
Torsdag Tor 15 Oktober Okt
Lördag Lör 17 Oktober Okt
Söndag Sön 18 Oktober Okt
Torsdag Tor 22 Oktober Okt
Lördag Lör 24 Oktober Okt
Söndag Sön 25 Oktober Okt
Tisdag Tis 27 Oktober Okt
Torsdag Tor 29 Oktober Okt
Lördag Lör 31 Oktober Okt
Söndag Sön 1 November Nov
Tisdag Tis 10 November Nov
Torsdag Tor 12 November Nov
Fredag Fre 13 November Nov
Lördag Lör 14 November Nov

Kvitterat i åttondelsfinalen - avgörande väntar i Luleå

14 mars 2018 21:28
Slutspel Herr

Luleå Hockey hade kniven mot strupen men växte med uppgiften och tog hem den andra åttondelsfinalmatchen borta mot Brynäs. Robin Kovacs lyfte in segerpucken i början av den tredje perioden.


Det var kniven mot strupen, allt eller inget, vinna eller försvinna som gällde för Luleå Hockey när man gick in i den andra åttondelsfinalen med en förlust från den första matchen. Ett defensivt inriktat Brynäs fick också en drömstart på matchen då gästrikarna tog ledningen sent i den första perioden, ett resultat som helt klart är angenäm när man vill spela disciplinerat.

Norrbottningarna visade dock karaktär genom att inte överila sig utan istället arbetade man in sig i matchen lugnt och metodiskt. Efter halva matchen kom också kvitteringen genom ett flygande anfall där Patrick Cehlin visade prov på iskyla när han väntade ut Brynäsmålvakten och sköt in kvitteringen från snäv vinkel.

Kvitteringen gav rejält med vind i seglen och nu var det så norrbottningarnas tur att få en smakstart med sig då Robin Kovacs slet sig fri och lyfte in 1-2 med en backhand redan 00:38 in i den tredje perioden. Här ändrades matchbilden totalt. Nu var det hemmalaget som för första gången i den här matchserien tvingades jaga medan norrbottningarna tålmodigt bevakade ledningen. Detta gjorde man såpass bra att man till slut vann den andra åttondelsfinalen med just 1-2.

Den tredje och avgörande matchen spelas i Luleå fredag 16 mars med starttid 19:00. Biljetter släpps torsdag 15 mars 10:00.