• Huvudsponsorer

Fredag Fre 1 Mars Mar
Lördag Lör 2 Mars Mar
Söndag Sön 3 Mars Mar
Tisdag Tis 5 Mars Mar
Torsdag Tor 7 Mars Mar
Lördag Lör 9 Mars Mar
Tisdag Tis 12 Mars Mar
Onsdag Ons 13 Mars Mar
Torsdag Tor 14 Mars Mar
Lördag Lör 16 Mars Mar
Söndag Sön 17 Mars Mar
Onsdag Ons 20 Mars Mar
Torsdag Tor 21 Mars Mar
Fredag Fre 22 Mars Mar
Idag 24 Mars Mar
Tisdag Tis 26 Mars Mar
Torsdag Tor 28 Mars Mar
Lördag Lör 30 Mars Mar
Måndag Mån 1 April Apr
Onsdag Ons 3 April Apr

Kvitterat i åttondelsfinalen - avgörande väntar i Luleå

14 mars 2018 21:28
Slutspel Herr

Luleå Hockey hade kniven mot strupen men växte med uppgiften och tog hem den andra åttondelsfinalmatchen borta mot Brynäs. Robin Kovacs lyfte in segerpucken i början av den tredje perioden.


Det var kniven mot strupen, allt eller inget, vinna eller försvinna som gällde för Luleå Hockey när man gick in i den andra åttondelsfinalen med en förlust från den första matchen. Ett defensivt inriktat Brynäs fick också en drömstart på matchen då gästrikarna tog ledningen sent i den första perioden, ett resultat som helt klart är angenäm när man vill spela disciplinerat.

Norrbottningarna visade dock karaktär genom att inte överila sig utan istället arbetade man in sig i matchen lugnt och metodiskt. Efter halva matchen kom också kvitteringen genom ett flygande anfall där Patrick Cehlin visade prov på iskyla när han väntade ut Brynäsmålvakten och sköt in kvitteringen från snäv vinkel.

Kvitteringen gav rejält med vind i seglen och nu var det så norrbottningarnas tur att få en smakstart med sig då Robin Kovacs slet sig fri och lyfte in 1-2 med en backhand redan 00:38 in i den tredje perioden. Här ändrades matchbilden totalt. Nu var det hemmalaget som för första gången i den här matchserien tvingades jaga medan norrbottningarna tålmodigt bevakade ledningen. Detta gjorde man såpass bra att man till slut vann den andra åttondelsfinalen med just 1-2.

Den tredje och avgörande matchen spelas i Luleå fredag 16 mars med starttid 19:00. Biljetter släpps torsdag 15 mars 10:00.