• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 28 Mars Mar
Lördag Lör 30 Mars Mar
Söndag Sön 7 April Apr
Tisdag Tis 9 April Apr
Torsdag Tor 11 April Apr
Lördag Lör 13 April Apr
Måndag Mån 15 April Apr
Torsdag Tor 29 Augusti Aug
Lördag Lör 31 Augusti Aug
Fredag Fre 6 September Sep
Söndag Sön 8 September Sep
Fredag Fre 13 September Sep
Lördag Lör 14 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Idag 19 September Sep
Lördag Lör 21 September Sep
Söndag Sön 22 September Sep
Torsdag Tor 26 September Sep
Fredag Fre 27 September Sep
Lördag Lör 28 September Sep
Torsdag Tor 3 Oktober Okt
Fredag Fre 4 Oktober Okt
Lördag Lör 5 Oktober Okt
Tisdag Tis 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 10 Oktober Okt
Fredag Fre 11 Oktober Okt

Kvitterat i åttondelsfinalen - avgörande väntar i Luleå

14 mars 2018 21:28
Slutspel Herr

Luleå Hockey hade kniven mot strupen men växte med uppgiften och tog hem den andra åttondelsfinalmatchen borta mot Brynäs. Robin Kovacs lyfte in segerpucken i början av den tredje perioden.


Det var kniven mot strupen, allt eller inget, vinna eller försvinna som gällde för Luleå Hockey när man gick in i den andra åttondelsfinalen med en förlust från den första matchen. Ett defensivt inriktat Brynäs fick också en drömstart på matchen då gästrikarna tog ledningen sent i den första perioden, ett resultat som helt klart är angenäm när man vill spela disciplinerat.

Norrbottningarna visade dock karaktär genom att inte överila sig utan istället arbetade man in sig i matchen lugnt och metodiskt. Efter halva matchen kom också kvitteringen genom ett flygande anfall där Patrick Cehlin visade prov på iskyla när han väntade ut Brynäsmålvakten och sköt in kvitteringen från snäv vinkel.

Kvitteringen gav rejält med vind i seglen och nu var det så norrbottningarnas tur att få en smakstart med sig då Robin Kovacs slet sig fri och lyfte in 1-2 med en backhand redan 00:38 in i den tredje perioden. Här ändrades matchbilden totalt. Nu var det hemmalaget som för första gången i den här matchserien tvingades jaga medan norrbottningarna tålmodigt bevakade ledningen. Detta gjorde man såpass bra att man till slut vann den andra åttondelsfinalen med just 1-2.

Den tredje och avgörande matchen spelas i Luleå fredag 16 mars med starttid 19:00. Biljetter släpps torsdag 15 mars 10:00.