Förlust mot Leksand
Publicerad: 2023-02-16
SHL
Luleå Hockey förlorade kvällens hemmamatch mot Leksand med 4-3.

Det blev en jämn och ganska tight start på matchen med få chanser. Det var sen gästerna som tog tag i spelet, ägde mest puck och skapade några chanser. Men första perioden blev mållös och endast 1-6 i skottstatistiken.

Det blev sen en tung start på mittronden för norrbottningarna, Oscar Engsund åkte nämligen på ett matchstraff för knätackling och trots att hemmalaget spelade ganska bra i boxplay så behövde bara Leksand två chanser och skott för att göra två mål i det fem minuter långa numerära överläget. Patrik Zackrisson styrde först in 0-1 och direktsköt sen in 0-2. Ett par minuter senare var det Luleås tur att spela powerplay, och då behövdes bara sex sekunder innan Brendan Shinnimin slog in 1-2 på en retur. Norrbottningarna var direkt efter det nära att kvittera då Jesper Sellgren fick en jättechans, men istället kunde gästerna ställa om och Emil Heineman kunde retligt slå in en lös isare mellan benen på Matteus Ward. Hemmalaget fick sen mer chanser i numerärt överläge, men 1-3 stod sig perioden ut.

Sex minuter in på den tredje perioden reducerade hemmalaget, Jonathan Andersson skickade från vänsterkanten in en isare mot första stolpen där pucken letade sig in i mål. Luleå tryckte sen på för en kvittering, men ett effektivt bortalag gjorde 2-4 efter en vunnen tekning i offensiv zon, ett skott och en styrning. 13:58 in på perioden hittade norrbottningarna en ny reducering, Shinnimin hittade Konstantin Komarek i slottet som distinkt sköt in 3-4. Men gästerna kunde sen freda sin kasse och knep hem samtliga tre poäng.