Förlust borta mot Östersund
Publicerad: 2017-09-22
J18
Luleå Hockeys J18-lag förlorade kvällens bortamatch mot Östersund med 8-6. Det var en målrik och svängig match där tillslut hemmalaget drog det längsta strået.

Det blev målkalas i den första perioden där Luleå öppnade målskyttet genom Alexander Kemppainen då bara minuten var spelad. Det tog inte länge innan hemmalaget kvitterade genom Martin Valen. Calle Behm satte sen 1-2 i powerplay, men Östersund svarade igen då Sammy Andersson gjorde 2-2. Norrbottningarna fick dock sista ordet i perioden då Axel Wikström hittade nätet som gav 2-3.

Hemmalaget fick en drömöppning på den andra perioden där man vände steken med två tidiga mål av Gabriel Hedin och William Ehn. Halvvägs in på matchen kvitterade Viktor Edström till 4-4, men innan perioden var över återtog Östersund ledningen genom mål av Sammy Andersson.

Målen fortsatte sen trilla in även i den tredje perioden där det var hemmalaget som var mest effektiva. Casper Larsson och Martin Valen såg till att Östersund utökade sin ledning till 7-4. Ville Erixon och Henrik Claeson skapade sen rejäl nerv i matchen då de reducerade till 7-5 och 7-6. Men Jonathan Queckfeldt kunde fastställa slutresultatet till 8-6 minuten före full tid.