• Huvudsponsorer

Luleå Hockey/MSSK till semifinal!

4 mars 2017 21:35
SDHL

Luleå Hockey/MSSK är klara för semifinal efter att ikväll besegrat Brynäs med 1-0 i Coop Norrbotten Arena. Hemmalaget dominerade spelet från nedsläpp till slutsignal, trots det föll bara ett mål i matchen och det kom med bara en minut kvar att spela.


Inte helt överaskande så var det LHF/MSSK som tog tag i taktpinnen direkt efter nedsläpp. Hemmalaget dominerade sen hela den första perioden och skapade ett flertal bra målchanser, men Sara Grahn i Brynäs-kassen såg till and rond ett blev mållös trots 22-4 i skott till norrbottningarna.

LHF/MSSK dominerade spelet fullständigt även i den andra perioden, men Sara Grahn fortsatte att storspela och såg till att ställningen stod 0-0 efter två spelade perioder trots att skottstatistiktavlan lyste 39-6 till hemmalaget.

Norrbottningarnas dominans fortsattes i den tredje perioden, men för första gången i matchen skapade gästerna lite tryck i hemmalagets zon då man fick spela fem mot tre, dock utan att skapa några riktigt giftiga målchanser. LHF/MSSK fick tillslut utdelning, och det med endast en minut kvar att spela där Michelle Karvinen blev matchhjälte då hon styrde in segermålet 1-0.