Luleå kvitterade åttondelsfinalen mot Skellefteå
Publicerad: 2018-03-16
Slutspel J20
Luleå Hockeys J20-lag vann kvällens åttondelsfinal borta mot Skellefteå med 3-2. 3-2 målet kom sent i den andra perioden och man lyckades sen hålla tätt i den tredje.

Luleå öppnade matchen bra och skapade direkt några bra chanser, 0-1 kom också 04:30 in på den första perioden då Jesper Juntto snappade upp ett felpass från hemmaspelare och sen distinkt sköt in pucken i nät. Resten av perioden blev fartfylld och jämn, tre minuter före pausvilan kvitterade Skellefteå genom Filip Engarås som tryckte in en retur i numerärt överläge.

Det var ganska avvaktande och tillknäppt spel i början av den andra perioden, men halvvägs in på den så sköt Tim Kämpeberg in 1-2 på en retur efter ett skott från Noel Gunler och matchen tog sen fart igen. Johan Warg kvitterade fyra minuter senare i powerplay men kort därefter återtog norrbottningarna ledningen, också det i numerärt överläge där Christoffer Björk slog ett långt pass till Lucas Jidenius som enkelt sköt in 2-3.

Västerbottningarna tryckte på i den tredje perioden i jakt på kvittering. Men gästerna spelade ett bra försvarsspel och Ludvig Christoffersson stod stabilt mellan stolparna på de chanser hemmalaget väl skapade. 2-3 blev slutresultatet och nu väntar en tredje avgörande match redan imorgon i Skellefteå.