• Huvudsponsorer

Lördag Lör 22 Februari Feb
Tisdag Tis 25 Februari Feb
Onsdag Ons 26 Februari Feb
Torsdag Tor 27 Februari Feb
Lördag Lör 29 Februari Feb
Söndag Sön 1 Mars Mar
Tisdag Tis 3 Mars Mar
Torsdag Tor 5 Mars Mar
Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Onsdag Ons 11 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Lördag Lör 12 September Sep
Söndag Sön 13 September Sep
Lördag Lör 19 September Sep
Söndag Sön 20 September Sep
Torsdag Tor 24 September Sep
Lördag Lör 26 September Sep
Söndag Sön 27 September Sep
Torsdag Tor 1 Oktober Okt
Lördag Lör 3 Oktober Okt
Söndag Sön 4 Oktober Okt
Tisdag Tis 6 Oktober Okt

Segern satt hårt inne

21 november 2019 21:39
SHL

Det satt hårt inne och det krävdes straffar men till slut gick Luleå Hockey segrande ur matchen hemma mot Brynäs IF. Niklas Olausson blev straffhjälte med sitt mål till 2-1.


Båda lagen visade upp bra fart när pucken släpptes men det var Luleå Hockey som tog tag i taktpinnen i den första perioden. Hemmalaget hade stor del av puckinnehavet samtidigt som gästerna stack emellan med vassa kontringar och vid första powerbreak var det också gästrikarna som var närmast ett ledningsmål med en puck i stolpen. Målnollan spräcktes till slut 16:10 in i den första perioden då Juhani Tyrväinen stötte in 1-0 efter en vaken passning från Robin Kovács.

Publiken hade sedan knappt hunnit sätta sig ned för att titta på den andra perioden innan det var kvitterat och det på ett oturligt sätt då ett till synes ofarligt backhandsskott smet in under armen på Joel Lassinantti. Norrbottningarna tappade sedan rytmen i den andra perioden men fick en gyllene chans till att ta tillbaka ledningen då man fick chansen i fem mot tre i en minut och fyrtiotre sekunder. Hemmalaget hade också en puck i mål men den dömdes bort för ogiltig kontakt med målvakten. Ett till synes tufft domslut då Tyrväinens klubbkontakt med motståndarmålvakten var hårfin men ändock kontakt innanför målgården och med det inget mål.

Den tredje perioden präglades av ganska statiskt spel där Luleå Hockey ändå satt i förarsätet och Norrbottningarna vann skotten i slutperioden med 7-2, detta utan att några fler mål föll och efter att även förlängningen blev mållös så avgjordes matchen på straffar. Där visade Joel Lassinantti upp ett fokuserat spel och räddade samtliga fyra Brynäs-straffar samtidigt som Niklas Olausson blev ensam målskytt och sköt därmed hem bonuspoängen till Luleå Hockey.