• Huvudsponsorer

Lördag Lör 31 Oktober Okt
Söndag Sön 1 November Nov
Tisdag Tis 10 November Nov
Fredag Fre 13 November Nov
Lördag Lör 14 November Nov
Onsdag Ons 18 November Nov
Torsdag Tor 19 November Nov
Lördag Lör 21 November Nov
Söndag Sön 22 November Nov
Tisdag Tis 24 November Nov
Lördag Lör 28 November Nov
Söndag Sön 29 November Nov
Tisdag Tis 1 December Dec
Torsdag Tor 3 December Dec
Lördag Lör 5 December Dec
Söndag Sön 6 December Dec
Tisdag Tis 8 December Dec
Torsdag Tor 10 December Dec
Lördag Lör 12 December Dec
Söndag Sön 13 December Dec
Torsdag Tor 17 December Dec
Lördag Lör 19 December Dec
Måndag Mån 28 December Dec
Tisdag Tis 29 December Dec

Segern satt hårt inne

21 november 2019 21:39
SHL

Det satt hårt inne och det krävdes straffar men till slut gick Luleå Hockey segrande ur matchen hemma mot Brynäs IF. Niklas Olausson blev straffhjälte med sitt mål till 2-1.


Båda lagen visade upp bra fart när pucken släpptes men det var Luleå Hockey som tog tag i taktpinnen i den första perioden. Hemmalaget hade stor del av puckinnehavet samtidigt som gästerna stack emellan med vassa kontringar och vid första powerbreak var det också gästrikarna som var närmast ett ledningsmål med en puck i stolpen. Målnollan spräcktes till slut 16:10 in i den första perioden då Juhani Tyrväinen stötte in 1-0 efter en vaken passning från Robin Kovács.

Publiken hade sedan knappt hunnit sätta sig ned för att titta på den andra perioden innan det var kvitterat och det på ett oturligt sätt då ett till synes ofarligt backhandsskott smet in under armen på Joel Lassinantti. Norrbottningarna tappade sedan rytmen i den andra perioden men fick en gyllene chans till att ta tillbaka ledningen då man fick chansen i fem mot tre i en minut och fyrtiotre sekunder. Hemmalaget hade också en puck i mål men den dömdes bort för ogiltig kontakt med målvakten. Ett till synes tufft domslut då Tyrväinens klubbkontakt med motståndarmålvakten var hårfin men ändock kontakt innanför målgården och med det inget mål.

Den tredje perioden präglades av ganska statiskt spel där Luleå Hockey ändå satt i förarsätet och Norrbottningarna vann skotten i slutperioden med 7-2, detta utan att några fler mål föll och efter att även förlängningen blev mållös så avgjordes matchen på straffar. Där visade Joel Lassinantti upp ett fokuserat spel och räddade samtliga fyra Brynäs-straffar samtidigt som Niklas Olausson blev ensam målskytt och sköt därmed hem bonuspoängen till Luleå Hockey.