• Huvudsponsorer

Inför helgens åttondelsfinaler

17 mars 2017 15:43
J20 J18

Luleå Hockeys J20-lag har i helgen två chanser på sig att i Göteborg fixa en plats i kvartsfinal. Och J18-laget måste vinna två raka matcher i Örnsköldsvik.


J20-laget vann åttondelsfinal #1 på hemmaplan mot Frölunda med 3-1. Ikväll fredag väntar åttondelsfinal #2 och en eventuell avgörande match spelas på lördag

– Det var en bra hockeymatch med ett högt tempo. Vi spelade exakt som vi ska och vill göra och det gav utdelning och vi hade även bra powerplay och boxplay, vi är jättenöjda med insatsen, säger backen Oskar Matushkin.

Vad kommer krävas för att ni ska knipa en plats i kvartsfinal?

– Frölunda kommer säkert att vara rejält revanschsugna och komma ut hårt så det gäller att vi är med på det. Sen ska vi spela precis som förra matchen men höja allt ett litet snäpp till, säger Matushkin.

Tidigare möten denna säsong

Frölunda Indians – Luleå Hockey 2-5

Luleå Hockey – Frölunda Indians 0-4

Luleå Hockey – Frölunda Indians 3-1 (åttondelsfinal)

J18-laget förlorade sin första åttondelsfinal hemma mot MODO med 4-1. På lördag spelas den andra matchen och en eventuell tredje match spelas på söndag.

– MODO var helt enkelt bättre än oss i den matchen, säger tränaren Jens Själin.

Vad måste ni göra bättre för att vända serien?

– Vi måste bli noggrannare i spelet med puck, men det är bäst av tre så nu ska vi gå ut avslappnat i nästa match och höja spelet med puck, säger Själin.

Tidigare möten denna säsong

Luleå Hockey – MODO Hockey 4-2

MODO Hockey – Luleå Hockey 5-4

MODO Hockey – Luleå Hockey 7-2

Luleå Hockey – MODO Hockey 5-4

Luleå Hockey – MODO Hockey 1-4 (åttondelsfinal)

J18-lagets match på lördag är planerat att starta 19:00, men om MODOs J20-lag vinner matchen ikväll mot Djurgården spelas den istället kl 17:00

Om du inte kan ta dig till arenan så kan du klicka dig in på LiveArena där samtliga juniormatcher sänds.